Fransa yangınlara teslim! 7 bin kişi tahliye edildi, 5 itfaiyeci yaralandı

Fransa'nın güneyi orman yangınlarına teslim oldu. Birçok bölgede yaşanan orman yangınları nedeniyle 10'dan fazla yol kapatıldı ve 7 bin kişi tahliye edildi. Karadan ve havadan müdahale devam ederken 5 itfaiye eri yaralandı.

Fransa'nın güneyinde pazartesi günü birçok bölgede başlayan yangınlara karadan ve havadan müdahale sürüyor. Yangının yoğunlaştığı Var bölgesindeki yangın Saint Tropez sahilinden gözlenirken dumanlar ve aktif çalışan yangın söndürme uçakları vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Yangın başladığından bu yana Var bölgesinden 7 bin kişi tahliye edildi. 10'dan fazla otoyol ise acil durum hariç kullanıma kapatıldı.

5 İTFAİYECİ YARALANDI

900 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında 6 bin 700 hektarı alan küle döndü. Aude bölgesi Valiliğinden yapılan açıklamaya göre 5 itfaiye eri yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralandı.

13 UÇAK VE 3 HELİKOPTER ALEVLERE MÜDAHALE EDİYOR

Yolları kontrol etmek üzere toplam 120 jandarma eri görev alırken, 11 Canadair uçağı, 3 helikopter, ve 2 Dash yangın uçağı toplam 400 yangın söndürme seferi gerçekleştirdi.

MACRON'DAN CEHENNEM BENZETMESİ

Var bölgesinde Bormes-les-Mimosas kentinin kurtuluşunun anma törenine katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada "Ateş bize topraklarımızın, manzaralarımızın, günlük hayatımızı oluşturan pastoral yerlerin kırılganlığını ve tutuştuklarında cehennem olabileceğini hatırlatıyor.” dedi.

Fransa yangınlara teslim! 7 bin kişi tahliye edildi, 5 itfaiyeci yaralandı ile ilgili etiketler Fransa tahliye orman yangınları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.