Fransa ve Rusya arasında üst düzey buluşma gerçekleşecek!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Florence Parly ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelecek.

Fransa ve Rusya arasında üst düzey görüşme olacağı bildirildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA ÜST DÜZEY TEMAS

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Savunma Bakanı Florence Parly’nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yla başkent Paris'te 12 Kasım'da düzenlenecek olan Uluslararası Libya Konferansı'nın oturum aralarında görüşeceği aktarıldı.

ÖZELLİKLE AFRİKA ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Açıklamada, görüşmede İran ile müzakereler, Orta Doğu, Afganistan, Hint-Pasifik, stratejik istikrar ve Avrupa güvenliği ve Sahel-Sahra şeridindeki durumlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası krizlerin siyasi ve askeri boyutlarının ele alınacağı belirtildi.

FRANSA'DAN RUSYA'YA AFRİKADAKİ WAGNER ASKERLERİ İÇİN TEPKİ 

Açıklamada ayrıca, Fransa’nın Rusya'nın Ukrayna ve Sahel-Sahra bölgelerindeki eylemleri ile ilgili olarak endişelerini dile getireceği ifade edildi.

Fransa ve Rusya arasında üst düzey buluşma gerçekleşecek! ile ilgili etiketler Afrika Fransa Rusya sahel wagner sergey savunma Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.