Fransa şımarttı Ermeniler azıttı... Ermenistan Kelbecer’e saldırı başlattı!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın Kelbecer şehrine saldırı başlatıldığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ile Ermenistan bir kez daha barış anlaşmasından döndü. Kafkaslar’da barışı tehlikeye atacak adımlar önceki gün Fransa tarafından atılmıştı.


MACRON PAŞİNYAN’I PARİS’TE AĞIRLADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı önceki gün Paris’te ağırlamıştı.

Görüşmelerin sonunda yapılan toplantıda Ermenileri öve öve konuşan Macron, ” Ermenistan'ın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, demokratik gidişatına ve temelde barış arzusuna verdiği desteğe güvenebilirsiniz." dedi.

Macron konuşmasının devamında Ermenistan’ın barış arzusunu "sürdürme kararlılığı ve cesaretinden" dolayı Paşinyan'ı takdir ettiğini dile getirmişti.


FRANSA İLE ERMENİSTAN YENİ SİLAH ANLAŞMASI YAPTI


Macron görüşme sonrasında, Fransa'nın Ermenistan'ı desteklemeye ve bu ülkeye "sorumluluk ruhu ile ve gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" silah desteği sağlamaya devam edeceğini belirtmişti.

Toplantılar sonunda dün Fransa ve Ermenistan askeri işbirliği belgelerini imzaladılar.

Bu görüşmenin ardından Fransa’nın bugün Ermenistan'a yeni silahlar göndereceği ajanslara yansımıştı.


ERMENİSTAN’DAN KELBECER’E SİLAHLI SALDIRI BAŞLATTI

Avrupa Azerbaycan ve Ermenistan medyasının yakından takip ettiği Fransa ile Ermenistan arasındaki silah anlaşması Kafkaskar’da yeni savaş hazırlığı olarak yorumlamıştı.

Uluslararası bağımsız diplomatik gözlemciler bu duruma "Ermenistan Fransa'dan aldığı silahlarla Azerbaycan'a yönelik provokasyon yaparsa bunun sorumlusu Fransa'dır. Bu provokasyonda ölen yine Ermeniler olacaktır.Tıpkı geçen günlerde yaşanan çatışmada 4 Ermeni askerin ölmesi gibi. Bu nedenle Ermenistan'ın Fransa’nın dolduruşuna gelmemesi gerekiyor.” yorumunu yapmışlardı.

Bu yorumları doğrulayan gelişme ise bugün Azerbaycan’ın Kelbecer Şehri’nden geldi.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın Kelbecer şehrine saldırı başlatıldığı öğrenildi.

 

 

 

 

 

Fransa şımarttı Ermeniler azıttı... Ermenistan Kelbecer’e saldırı başlattı! ile ilgili etiketler Fransa Ermenistan Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.