Fransa savaş alanına döndü! Fabrikaları ateşe verdiler...

Fransız polisinin genç bir sürücüyü öldürmesinin ardından başlayan olaylar sonrası ülke savaş alanına döndü. Birçok bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, göstericiler fabrikaları ateşe verdi, dev mağazaları yağmaladı.

Fransa'da polisin, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açarak 17 yaşındaki Nael M. isimi sürücüyü öldürmüştü.

Nanterre kentinde genç sürücü için başlayan protestolar Lille, Strazburg, Marsilya gibi kentlere de sıçradı.

Fransa savaş alanına döndü! Fabrikaları ateşe verdiler...

FABRİKALARI YAKTILAR, MAĞAZALARI YAĞMALADILAR

Fransa'da yaşanan olaylar gece daha da büyüdü. 10'dan fazla otobüsün olduğu bir durak protestocular tarafından yakıldı. 2 belediye binası ve onlarca araç ateşe verildi.

Ünlü otomobil markası Citroen'in bayisindeki tüm araçları çalan göstericiler, araçlarla mağaza kapılarını kırarak yağmalamaya başladı.

Başkent Paris'in merkezindeki ünlü markalar yağmalanmaya devam ediyor. Reims karakolu yakılarak küle çevrildi ve yağmalandı.

Ünlü bir markanın devasa fabrikası ateşe verildi ve yangını söndürme çalışmaları hala sürüyor. Bir kolej, bir tramvay, bir otel ve çok sayıda bina ateşe verildi.

Tüm bu olaylar bir gecede yaşandı ve ülkede kaos ortamı tırmanmaya devam ediyor.

Fransa savaş alanına döndü! Fabrikaları ateşe verdiler... ile ilgili etiketler Fransa protesto polis
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.