'Fransa çözümün değil, sorunun parçası'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransız Senatosu'nun Karabağ kararına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Bu kararı Fransa'nın, Karabağ konusunda çözümün değil sorunun parçası olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa'nın Karabağ kararı, BAE'nin Afganistan havaalanının işletmesiyle ilgili anlaşması ve Türk gemisine hukuksuz müdahaleye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

"FRANSA'NIN TARAFSIZ OLMASI GEREKİR"

Bakan Akar, özellikle Fransa'nın kararına çok sert tepki gösterdi.

Akar, Fransız Senatosu'nun Karabağ kararına, "Fransa'nın AGİT MİNSK grubunun eşbaşkanı olarak tarafsız olması gerekmektedir. Bu karar ise bunun böyle olmadığını, Fransa'nın Karabağ ile ilgili çözümün değil, sorunun parçası olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadeleri ile tepkisini koyarken, Türk kargo gemisine hukuksuz müdahaleye ilişkin, "Hukuka aykırı bir durum olduğunu bildikleri için suçu birbirlerine atma gayretindeler" ifadelerini kullandı.

Afganistan havaalanının işletmesiyle ilgili BAE anlaşmasına da değinen Akar, "Hukuki ve operasyonel açıdan gözden geçirilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz." dedi.

'Fransa çözümün değil, sorunun parçası' ile ilgili etiketler Hulusi Akar Fransa Bakan Akar dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.