Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimi için yarış devam ederken ilginç görüntüler geliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un son görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Macron'un gömleğinin düğmelerini göğsü görülecek şekilde karnına kadar açtığı görülüyor. Analistler, Macron'un gençlerin oylarına göz diktiğini belirtirken, söz konusu görüntüler tartışmalara neden oldu.

Fransa'da geçen hafta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu en büyük rakibi Marine Le Pen ile başa baş tamamlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikinci tur için gençlerin oylarına göz dikti.

Macron'un Pazar günü yapılacak ikinci tur oylama öncesinde fotoğrafçısı Soazig de La Moissonniere'in Instagram'da yayımladığı kamera arkası fotoğrafları tartışma yarattı. Fotoğraflardan birinde bir kanepede oturan Macron'un gömleğinin düğmelerini göğsü görülecek şekilde karnına kadar açtığı görülüyor. 44 yaşındaki Fransız liderin bağrı açık fotoğrafı, James Bond'u canlandıran Sean Connery ve ABD'li aktör Burt Reynolds'ün aynı tarzdaki fotoğraflarına benzetildi.

Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı

Analistler, Macron'un aktörleri andıran pozlar vererek genç seçmenlerin oylarını almaya çalıştığını iddia etti.

Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı - Resim : 2

İngiliz Daily Mail Gazetesi 'Macron hangi maço erkeği taklit ediyor?' diye sorarken Twitter kullanıcıları Macron'un fotoğrafının 70'leri andırdığını belirtti. Bir kullanıcı "Macron seçimi yeniden kazanmak için her yolu deniyor" derken başka birisi göğüs kıllarının Photohop ile eklendiğini iddia etti.

"SOSYAL MEDYADA DA LİDER OLMAK İÇİN FARKLI POZLAR VERMEYE BAŞLADI"

Paris-Est Creteil Üniversitesi'nde siyasi iletişim uzmanı Pierre-Emmanuel Guigo "Macron sosyal medyada da lider olabilmek için farklı pozlar vermeye başladı" dedi.

Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı - Resim : 3

Kamuoyu araştırmalarına göre, Macron'un 10 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda aldığı yüzde 27.84 oyun yalnızca yüzde 20'si 18 - 24 yaş arası seçmenlerdendi. Buna karşın Macron'un ikinci turda rakibi olan Ulusal Cephe Partisi'nden aşırı sağcı Marine Le Pen'in ise gençler arasında popülerliğini artırdığı biliniyor. İlk turda yüzde 23.15 oy alan Le Pen, bu ayın başlarında yapılan bir ankette genç seçmenler arasında popülerdi. İkinci tur öncesi Macron ve Le Pen kampanyalarını bütün hızıyla sürdürürken, son kamuoyu araştırmalarına göre Cumhurbaşkanı rakibinin 8 puan önünde görünüyor.

ZELENSKİ'Yİ TAKLİT ETTİĞİ KONUŞULMUŞTU

Ukrayna Savaşı'nın başlamasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra Macron'un kirli sakallı, kot pantolonlu ve kapüşonlu pozları çokça tartışılmış ve Macron'un Ukrayna lideri Zelenski'yi taklit ettiği ileri sürülmüştü.

Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı - Resim : 4

Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Macron, oy için bağrını açtı ile ilgili etiketler fotoğraf Sosyal Medya seçim macron
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.