Fransa-Almanya maçında Greenpeace üyesini terörist sanıp vurmaya kalktılar!

Fransa'nın Almanya'yı 1-0 mağlup ettiği EURO 2020 D Grubu maçında, turnuvanın sponsorlarından Volkswagen'i zehirli atık yağlar nedeniyle protesto etmek isteyen bir Greenpeace üyesi, terörist zannedildi. Alman polisi çevreci aktivisti az kalsın vuruyordu!

Almanya ile Fransa arasında oynanan EURO 2020 D Grubu maçında büyük bir trajedinin eşiğinden dönüldü. Münih'teki ünlü Allianz Arena'da oynanan maça paraşütle inen bir Greenpeace protestocusu az kalsın terörist sanılarak vurulacaktı!

Alman basınına yansıyan haberlere göre, olası terör saldırıları için alınan maksimum güvenlik önlemleri kapsamında keskin nişancıların vur emri bulunuyor. Maç sırasında stadın çatısından paraşütle süzülerek inen çevre aktivistini vurmaya hazırlanan keskin nişancılar, son anda farkedip silahlarını indirdi.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, "Polis bunun bir terör saldırısı olduğuna karar vermiş olsaydı, bunu hayatıyla öderdi, ancak Greenpeace logosunu gördüler ve durdular" dedi.

Fransa-Almanya maçında Greenpeace üyesini terörist sanıp vurmaya kalktılar!

Gözaltına alınan 38 yaşındaki Greenpeace aktivisti, çarşamba günü serbest bırakıldı, ancak hakkındaki soruşturma sürüyor. Paraşütle zemine inmeyi beceremeyen aktivist hem amacına ulaşamadı hem de ölümden döndü.

Greenpeace, turnuvanın ana sponsorlarından Alman otomobil üreticisi Volkswagen'i protesto etmek için Bayern Münih'in stadının üzerinde uçmayı ve sahaya yumuşak bir iniş gerçekleştirmeyi planlamıştıancak tribünde seyircilerin üzerine düşerek yaralanmalara sebep oldu.

UEFA'DAN KARBON EMİSYONU AÇIKLAMASI

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Stada gelen çok sayıda insan için çok ciddi sonuçlar doğurabilecek bu düşüncesiz hareket, şu anda hastanede olan birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. UEFA ve ortakları, sürdürülebilir bir EURO 2020 turnuvasına tamamen bağlı ve karbon emisyonlarını dengelemek için birçok girişim hayata geçirildi. Almanya-Fransa maçı neyse ki böylesine pervasız ve tehlikeli bir hareketten etkilenmedi, ancak yine de birkaç kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

Fransa-Almanya maçında Greenpeace üyesini terörist sanıp vurmaya kalktılar! ile ilgili etiketler EURO 2020 Almanya Fransa allianz arena Greenpeace münih
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.