Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu

Fransa Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Coco Gauff'u 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup eden Iga Swiatek, şampiyon oldu. Üst üste 6. şampiyonluğunu yaşayan yetenekli raket, bu galibiyet serisiyle birlikte 2000 yılından sonra yakalanan serilerde Venus Williams'ın rekorunu egale etti. 21 yaşındaki raket üst üste 35. galibiyetini elde etti. Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, Fransa Açık'ta şampiyon olan vatandaşı Iga Swiatek'i ilk tebrik edenler arasında yer aldı.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın tek kadınlar finalinde, ABD'li Coco Gauff'u 2-0 yenen Polonyalı Iga Swiatek şampiyon oldu. Başkent Paris'te düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvasının tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası Swiatek ile 18 numaralı seribaşı Gauff karşı karşıya geldi.

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu

Philippe-Chatrier kortunda oynanan ve toplam 68 dakika süren maçta rakibini 6-1 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Swiatek, 2020 yılının ardından Fransa Açık'ta bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu - Resim : 2

21 yaşındaki Swiatek, yenilmezlik serisini 35 maça çıkardı. Turnuvada yarın tek erkekler finalinde kariyerinin 22. grand slam şampiyonluğunu kovalayan İspanyol tenisçi Rafael Nadal ile ilk kez final heyecanı yaşayan Norveçli Casper Ruud karşılaşacak.

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu - Resim : 3

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu - Resim : 4

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu - Resim : 5

Fransa Açık Tenis Turnıvası'nda tek kadınlar şampiyonu Polonyalı raket Iga Swiatek oldu ile ilgili etiketler ABD Iga Swiatek Fransa Açık Tenis Turnıvası Coco Gauf
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.