Fox'un algı operasyonu açığa çıktı: O röportaj tamamen kurguymuş

Fox TV'nin bir haberinde röportaj yapılan çiftçi devleten destek almadığını belirtti. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

FOX TV'nin ekonomi ve tarım üzerinden yaptığı algı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Tarım kredi müdürünün kendilerine gübre ve mazot desteği vermediğini, makamına kadar gitmelerine rağmen geri çevrildiğini ileri süren çiftçi Hasan Savaş'ın FOX tarafından satın alındığı öğrenildi. Gerçekler bölgedeki diğer çiftçilerin açıklamalarıyla deşifre oldu.

Habermotto'nun haberine göre bir çiftçi ile röportaj yaptığını ve çiftçilerin destek almadığını iddia eden Fox TV gübre atamayan ve tarlası boş kalan çiftçiler olduğunu izleyicisine aktardı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Aynı alanda üretim yapan çiftçilerin A Haber’e ulaşarak desteklerin ödendiğini anlatması üzerine bir yalan haber daha deşifre olmuş oldu.

BÖLGEDEKİ DİĞER ÇİFTÇİLER ANLATTI

Bölgedeki çiftçiler söz konusu çiftçinin kendilerine durumu anlattığını şu sözlerle aktardı: “FOX’tan gelmiş demişler. Sen burada bir hükümeti karala demişler. Niye yapıyorsun dedik. Benim ihtiyacım vardı borçlarımı kapatmak için dedi”

BAKAN NEBATİ: 90 MİLYAR DESTEK VERDİK

Fox’un yalan haberinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarıyla aynı tarihlere gelmesi de manidar bulundu. Nebati “Son 5 yılda çiftçimize 90 milyar TL destek verdik” dedi.

 

Fox'un algı operasyonu açığa çıktı: O röportaj tamamen kurguymuş ile ilgili etiketler Çiftçi FOX yalan haber destek
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.