Fosil zihniyet hortladı! 28 Şubatçı Fikret Bila: "Başörtülü öğretmen, savcı, asker olmaz"

Fikret Bila katıldığı Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında başörtüsünün laiklik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek 28 Şubatçı zihniyetini ortaya çıkardı. Bila'nın sözleri 'fosil zihniyet hortladı' yorumlarına neden oldu.

Fikret Bila Halk TV’de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu. Başörtüsünün ‘laikliğe aykırı’ olduğunu ileri sürerek, kimi öğretmenlerin, hakimlerin, savcıların ve subayların başörtüsü kullanmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Küçükkaya’nın, Fikret Bila’dan başörtüsünde serbestliğin başladığı yılları değerlendirmesini istemesinin ardından, 28 Şubatçı Bila, AK Parti hükümetinin önce mecliste ardından ise kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağını kaldırdığını anlattı.

Fikret Bila, ilkokul çocuklarının karşısında da rol model olarak başörtülü bir öğretmenin olmaması gerektiğini söyleyerek, “Hakim kürsüsünde türbanlı yargıç oturarak aslında siyasal simge haline gelmiş türbanla hüküm kurdu. Aynı şekilde savcı yine siyasal simge haline gelmiş türbanla iddiasını ortaya koydu. Subay olarak yine üniforma dışında başka bir siyasal simge haline gelecek kıyafet giymemesi gereken bir kamu hizmeti olarak türbanlı subaylar ortaya çıktı” dedi. 

Fosil zihniyet hortladı! 28 Şubatçı Fikret Bila: "Başörtülü öğretmen, savcı, asker olmaz" ile ilgili etiketler 28 Şubat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.