Formula 1 pole pozisyonu ne demek? F1 pole pozisyonu nedir?

Formula 1 yarışlarında adı geçen pole pozisyonu her daim merak edilen kavramlardan bir tanesi olmuştur. Son olarak San Marino’da bulunan Imola pistinde düzenlenecek F1 yarışlarında Lewis Hamilton, pole pozisyonunda yer alacak. Peki, pole pozisyonu ne demek?

Formula 1’de sezonun ikinci yarışında Emilia-Romagna (Imola) GP’sinde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, pole pozisyonunda yer alırken Red Bull takımının Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ikinci, Perez'in takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen ise üçüncü sıradan yarışa başlıyor. Peki, pole pozisyonu nedir?

F1 POLE POZSİYONU NE DEMEK?

Pole poziyonu; yarışlara en önde yani 1. sıradan başlanan yer demektir. F1 yarışlarında pilotlar ilk sırayı elde edebilmek için öncelikle sıralama turlarında en iyi dereceyi yapmak adına mücadele verirler.

Formula 1 pole pozisyonu ne demek? F1 pole pozisyonu nedir?

Pole pozisyonu terimi at yarışlarında da yarışa en öndeki yuvadan başlayan atı belirtmek için kullanılan bir ifadedir.

Pist yarışlarında ise yarışa ilk sırada başlayacak olan pilot, pole pozisyonu sahibi olarak adlandırılmaktadır.

Formula 1 pole pozisyonu ne demek? F1 pole pozisyonu nedir? ile ilgili etiketler Formula 1 pole pozisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.