İstanbul Grand Prix seyircili koşulabilir

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Formula 1 İstanbul Yarışı'nın seyircili koşulabileceğini iddia etti. Altaylı, İstanbul Valiliği'nin yarışa kısa süre kala kararını yeniden gözden geçirip böyle bir karar almasının bir ihtimal olduğunu dile getirdi.

Otomobillere ve motor sporlarına olan merakıyla bilinen HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Formula 1 İstanbul Grand Prix'yle ilgili bir iddiada bulundu. Bilindiği gibi İstanbul 2020 yarışı İstanbul Valiliği'nin aldığı kararla seyircisiz koşulacaktı. Yapılan bu açıklama her ne kadar Formula 1 tutkunları için hayalkırıklığı yaratsa da satılan 50 bine yakın biletin iadesi için süreç başlamıştı.

Altaylı, Bloomberg'de yayınlanan Spor Saati programında yarışın seyircili gerçekleşebileceğini dile getirdi. Altaylı şöyle konuştu:

TÜRKİYE'YE BEDAVA VERDİLER

"Pandemi dolayısıyla bu Formula 1, Türkiye’ye bedava geldi. Çünkü F1 yönetimi sıkışmıştı. Pisti işleten İnterCity de sürece dahil oldu. Anlaşma şöyledi; bütün gelir bilet satışı ve sponsorluklardan oluşacak. Bu geliri Türkiye’deki düzenleyiciyle F1 paylaşacak.

Bilet satışının kesilmesi gelir konusunda sıkıntı olabilir. Ama henüz net değil. Yanı salgının bugünkü koşullarına göre valilik böyle bir karar aldı. Çünkü toplantıların filan yeniden azaltılması gerekiyordu.

Salgınla mücadele iyi gider, olumlu gelişmeler olur, sayılar düşmeye başlarsa valilik tekrar izin verecektir seyircili yarışa… Niye? Çünkü herkesin işine gelir.

Zorunluluktan dolayı böyle bir karar verildi. Yarışa 1 hafta, 10 gün kala karar yeniden gözden geçirilebilir. Bence biletleri hemen iade etmesinler, 10 gün kalaya kadar vakti var bu işin.

Böylece Türkiye’nin hastalıkla mücadelede konusunda başarılı olduğuna dair de bir imajı verecektir; 'Türkiye’de korkulan bir şey yok, bunu seyircili yapabiliyor mesajı' dünyaya… Hala bir ihtimal var."

İstanbul Grand Prix seyircili koşulabilir ile ilgili etiketler Formula 1 Fatih Altaylı Intercity
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.