Florentino Perez: Ya yakında bir şeyler yaparız ya da birçok kulüp iflas eder

Neredeyse ölü doğan "Avrupa Süper Ligi" projesine artık bir tek Florentino Perez inanıyor... Real Madrid başkanı, bugün İspanya'nın AS gazetesine özel bir röportaj vererek, çekilen 10 kulübün geri döneceğini savundu ve ekledi: "Ya yakında bir şeyler yaparız ya da birçok kulüp iflas eder"

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi projesinden vazgeçen 10 kulübün geri döneceğini söyledi. Madrid merkezli AS gazetesine özel bir röportaj veren Perez, "Ya yakında bir şeyler yaparız ya da birçok kulüp iflas eder" dedi.

- Süper Lig projesinin ölmediğini, ilerlediğini söylediniz. Hangi noktada? Hangi yolu izleyecekler?

Şirket kuruldu ve Süper Lig'i oluşturan ortaklar hazır. Yaşadığımız şey, imtiyazlarını kaybetmek istemeyen bazı insanların projeyi manipüle etmeleriydi. Kendimizi biraz süre verdik. Avrupa Süper Ligi geri dönecek.

- Süper Lig'i bu şekilde başlattığınız için pişman mısınız?

Hayır, çünkü öyle ya da böyle yapılsa bile, ayrıcalıklı azınlığın tepkisi aynı olurdu. Zaten Ocak ayında UEFA başkanı Süper Lig'e sert uyarılarda bulundu. Detayları UEFA ile tartışmak istedik ama randevu bile vermediler. Hiç bilmediğim bir şekilde, planlanmış, manipüle edilmiş bir operasyon organize edildi. Hiç böyle bir şey görmedim. Bunlar Avrupa Birliği'nde serbest rekabete aykırı eylemlerdir ve bu çok ciddi bir şeydir.

- Süper Lig'e yöneltilen başlıca eleştiriler, ulusal şampiyonalara aykırı olması ve meritokrasinin ulaşamadığı özel bir kulüp gibi görünmesi oldu. Buna ne diyorsunuz?

Her şey manipüle edildi. Ne özel bir plan ne de yerel liglere aykırı... Super Lig projesi mümkün olan en iyisidir ve futbolun krizden çıkmasına yardımcı olmak için yapılmıştır. Futbol ciddi şekilde zarar görüyor çünkü ekonomisi çöküyor ve yaşadığımız zamana uyum sağlamamız gerekiyor. Süper Lig, yerel şampiyonalara karşı gelmiyor ve tüm futbol için daha fazla para akışı sağlamayı hedefliyor. Partilere daha çok ilgi göstereceği düşünülüyordu. Ve bence yeni UEFA reformu soruna da bir çözüm sağlamıyor çünkü sunulanlar, mevcut olandan daha iyi değil. Ayrıca 2024'e kadar bekleyemeyiz.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Florentino Perez: Ya yakında bir şeyler yaparız ya da birçok kulüp iflas eder

Süper Lig'in 12 kurucu kulübü arasında yer alan Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Arsenal, Inter, Milan ve Juventus hafta içinde ayrıldıklarını açıklamışlardı.

Florentino Perez: Ya yakında bir şeyler yaparız ya da birçok kulüp iflas eder ile ilgili etiketler Real Madrid florentino perez avrupa süper ligi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.