Flamingolar neden öldü? Toz Gölü nerede?

Tuz Gölü’nde toplu flamingo ölümleri gündemde. Daha öncesinde drone ile görüntülenen ve koloni halinde yaşayan flamingo yavrularının ölümü herkesi şaşkına çevirdi. Çevre halkı da flamingolar neden öldü şeklinde aramalara başladı.

Göç yolu üzerinde bulunan ve bu yüzden ilkbahar ve yaz aylarını Tuz Gölü’nde geçiren flamingoların ölümü dünyaya ayağa kaldırdı. Dünya üzerindeki en büyük doğal üreme kolonisi olan Tuz Gölü’ne gelen flamingoların yavrularının ölüm nedeni kısa bir süre öncesinde belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Tuz Gölü’ndeki flamingoların susuzluktan öldüğü ifade edildi.

Tuz Gölü Nerede?

Konya, Ankara ve Aksaray sınırları içinde yer alan Tuz Gölü, su çıkışı olmadığı için kapalı göl olma özelliğini taşımakta. Kuşların göç yolu üzerinde olmasından dolayı birçok kuş türü ilkbahar ve yaz aylarında burada konaklamakta.

Flamingolar neden öldü? Toz Gölü nerede?

Her yıl 20 bin ila 22 bin arasında flamingonun konakladığı Tuz Gölü, yöre halkı tarafından flamingo cenneti olarak da bilinmektedir. Gölde konaklayan flamingolar kuluçka dönemini de burada geçirerek sonbahar aylarından itibaren sıcak ülkelere göç etmektedir.

Flamingolar neden öldü? Toz Gölü nerede? ile ilgili etiketler Tuz Gölü flamingo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.