Fiyatı 6 bin 400 dolar arttı! Türkiye en önemli üreticilerden

Türkiye’nin savunma sanayisine yaptığı yatırımların meyveleri tek tek toplanıyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı sonrası büyük açık oluşan top mermisi fiyatları astronomik şekilde yükseldi. Türk üreticiler, savunma sanayisinin devi Amerika pazarına bu ürünü yok satıyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

155 mm'lik obüs mühimmatı ya da diğer adıyla 155'lik top mermisi Karabağ, Ukrayna ve Gazze savaşlarıyla birlikte yok satıyor. Tanesi 2.100 dolardan, 8.500 dolara kadar çıktı.

Bu konuda Yunan medyası da geçtiğimiz günlerde bir yazı yayımladı.

‘Batının "Rus düşmanlığı" Türkiye'yi süper güce dönüştürüyor’ başlıklı yazıda, “Artık Türkiye, tam da Batı'nın bu intihar politikası nedeniyle savunma sektöründe endüstriyel bir süper güce dönüşüyor. Türkiye bu yılın başlarında ABD'ye en çok top mermisi satan ülke olmaya hazırlanıyor.

Pentagon, 2024'te teslim edilmek üzere Türk firması Arca Savunma'dan 116.000 savaşa hazır top mermisi satın aldı.

Türk firması Repkon, Teksas'ta 2025 yılına kadar ABD yapımı 155 mm top mermilerinin yaklaşık %30'unu üretecek bir fabrika inşa ediyor.

Türkiye'nin itici gaz olarak kullanılan TNT ve nitroguanidin tedariki artık NATO standardında 155 mm mühimmat üretimi için hayati önem taşıyor.”

Fiyatı 6 bin 400 dolar arttı! Türkiye en önemli üreticilerden ile ilgili etiketler ekonomi Milli Savunma Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.