Fitch'ten Türkiye raporu: Risklere karşı güçlü direnç var

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in raporunda "Türkiye yerel ve bölgesel yönetimler dirençli faaliyet performanslarını sürdürüyorlar" dendi. İşte detaylar...

Fitch Ratings, Türkiye'deki yerel ve bölgesel yönetimlerin yüksek enflasyon ve liradaki önemli dalgalanmalar karşısında dirençli faaliyet performanslarını sürdürdüklerini belirtti.

Fitch'ten Türkiye raporu: Risklere karşı güçlü direnç var

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, yerel ve bölgesel yönetimlerin borç ödeme kapasitelerinin zayıflasalar da olumsuz piyasa etkilerini absorbe edeceğini savundu.

Enflasyon Eylül 2023'te yıllık bazda yüzde 61,5'e ulaşarak yerel ve bölgesel yönetimlerin harcamaları üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Fitch, "Personel maaşlarının enflasyon endekslemesi çoğunlukla geriye dönük olduğu için mal ve hizmetlerin maliyeti genel olarak yıllık bütçelere dahil edilmiştir, ancak aynı zamanda sermaye yoğun altyapı harcamalarındaki artıştan da kaynaklanmaktadır" dedi.

Fitch, harcamalardaki artışın vergi tabanındaki ve tahsilatlardaki artışla dengelenmesini beklediklerini belirtti.

Türkiye'deki dokuz büyükşehir belediyesini derecelendirmekte olduklarını ve bu belediyelerin faaliyet marjlarının ortalama yüzde 32 seviyesinde. dirençli kalmasını beklediklerini belirten Fitch, "Ancak bu oranların 2023-2027 için derecelendirme senaryomuzdaki beş yıllık ortalama yüzde 44'ten daha düşük" değerlendirmesini yaptı.

Fitch'ten Türkiye raporu: Risklere karşı güçlü direnç var ile ilgili etiketler ekonomi Fitch
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.