Fitch: Yeni politikalar bankalarda baskıyı azalttı

Yeni ekonomi yönetiminin aldığı önlemler finansal açıdan rahatlama sağladı. Yeni kaynak girişleri ve cari işlemler dengesinin fazla vermesi finansman açısından olumlu gelişmelere neden oldu. Bu durumu kredi derecelendirme şirketi Fitch de teyit etti. İşte detaylar...

Fitch, Türkiye'de genel seçimlerin ardından para politikasındaki önemli değişimle beraber Türk bankları için refinansman baskılarının azaldığını açıkladı.

Fitch: Yeni politikalar bankalarda baskıyı azalttı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yeni notunda, seçimin ardından daha geleneksel ve tutarlı bir politika karmasına doğru kayış ve para politikasının normalleşmesi gibi adımlarla baskıların azaldığını belirtti ancak refinansmana dair risklerin hala devam ettiğini vurguladı.
Riskin nedenlerini sıraladı

Fitch, yabancı para birimlerinin etkisine açıklık, toptan fonlama ve artmakta olan kısa vadeli yabancı para cinsi borçlanmaları riskin devam etmesinin nedenleri arasında gösterdi.

2023'ün ilk yarısında bankaların toplam dış borcunun hafif artışla 126 milyar dolara yükseldiği ve ilk yarı sonu itibarıyla 90 milyar dolar seviyesindeki kısa dönemli dış borcun yüksek kalmaya devam ettiğini belirten Fitch, yeni politikaların etkileri ve sürekliliği konusundaki belirsizlik nedeniyle uzun vadeli ihraçların kısa dönemli borçların payında hafif bir azalmaya neden olmasını beklediğini belirtti.

Fitch: Yeni politikalar bankalarda baskıyı azalttı ile ilgili etiketler ekonomi Fitch
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.