Fırsatçılar devrede! 300 TL'ye sahte PCR testi...

Türkiye, 6 Eylül itibarıyla salgında yeni bir döneme girdi. Buna göre, pek çok alanda aşı olmayanlar için negatif PCR testi zorunluluğu getirildi. Bu değişiklikle birlikte sahte PCR testi düzenleyen şirketler ortaya çıktı.

Türkiye'de yaklaşık 16 milyon vatandaş sırası geldiği halde koronavirüs aşısını yaptırmadı. Aşı olmayan vatandaşların salgındaki gidişatı kötü yönde etkilememesi adına toplu alanlar ile yolculuklarda 'negatif PCR testi' şartı getirildi. Aşı yaptırmayan vatandaşlar konser, tiyatro, sinema gibi etkinliklere katılmak ve uçak veya otobüsle şehirlerarası yolculuk yapmak isterlerse PCR testi yaptırmak zorunda kalacak.

İŞLEM ÜCRETİ 300 LİRA

Bu zorunlulukla birlikte halk sağlığını düşünmeyen pek çok kişi sahte testlere yöneldi. Milliyet'in haberine göre, negatif PCR testi almak için Google üzerinden test yapan şirketlerle iletişime geçildi. Test yapacağını söyleyen şahıslar, 300 lira karşılığında negatif test sağlayacaklarını söylediler.

Muhabirle sözde test yapan şirket arasında geçen diyalog şöyle:

Muhabir: İyi günler PCR testi için rahatsız ettim. Ücreti nedir?

Sözde şirket sorumlusu: Merhabalar 250 TL PCR testlerimiz.

Muhabir: Bir şey rica edecektim.

Sözde şirket sorumlusu: Buyurun?

Muhabir: Cuma günü şehir dışına çıkmam lazım ve negatif PCR testi lazım. Almam mümkün mü?

Sözde şirket sorumlusu: Pozitif olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

Muhabir: Evet. Temaslıyım. Temaslı olduğum ve pozitif olan kişiyle aynı belirtilerin hepsi bende de var.

Sözde şirket sorumlusu: Nerede otuyorsunuz?

Muhabir: Esenler

Sözde şirket sorumlusu: Temaslısınız değil mi?

Muhabir: Evet, temaslıyım. Negatif test bulma durumum var mı?

Sözde şirket sorumlusu:O şekilde yardımcı olamıyoruz hanımefendi.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 308 bin 437 Covid-19 testi yapıldı. Bu testlerden 23 bin 914'ü pozitif çıktı, 262 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen ve karantina süresi tamamlananların sayısı 30 bin 103 olarak açıklandı.

Aşı seferberliği kapsamında en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre; Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 81,60 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 63,31 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 99 milyon 582 bin 607’e yükseldi.

Aşılamada önde olan iller Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kilis, Amasya, Kırıklareli, Aydın, Yalova ve Balıkesir oldu.

En düşük aşılama yapılan iller ise şöyle sıralanıyor: Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Siirt ve Bitlis.

Fırsatçılar devrede! 300 TL'ye sahte PCR testi... ile ilgili etiketler Koronavirüs PCR testi korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.