Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edilişinin yıl dönümünde anılıyor

Ege Üniversitesi'nde, iki sene önce, PKK sempatizanları tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yurdun dört bir köşesinde dualarla anılıyor

İzmir'deki Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde, 20 Şubat 2015'te çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

BOLU'DA FIRAT ÇAKIROĞLU İÇİN ANMA TÖRENİ

Çakıroğlu, ölümünün 2'nci yılında Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde anıldı.

Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için üniversitenin Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. AİBÜ Türk Dünyası Topluluğu ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nca yapılan programa MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı İsmail Akgül ile öğrenciler katıldı. Törenin yapılacağı salondaki koltuklara şehit polis ve askerlerin isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar asıldı.

Bir gup öğrenci de Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydi.

ferjgegh

Çakıroğlu'nun hayatının anlatıldığı kısa filmin izlenmesi ardından öğrenciler şiirler okudu.

AİBÜ Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Erdi Dirmenci, Çakıroğlu ve onun gibilerin vatan uğruna şehadete yürüdüğünü belirterek, "Hainler tarafından şehit edildi daha 20 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu" dedi.

Öğrenciler, ardından Kültür Merkezi'nden Aktivite Merkezi'ne kadar yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak üniversite yönetimi izin vermedi. Öğrenciler de dağıldı.

BURDUR'DA FIRAT ÇAKIROĞLU ANILDI

Burdur Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikte Fırat Çakıroğlu anıldı.

Ege Üniversitesi'nde 2 yıl önce bıçaklı kavgada yaşamını yitiren Fırat Çakıroğlu için Burdur Ülkü Ocakları tarafından anma etkinliği düzenlendi. Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete ve bir grup, etkinlik kapsamında Türk bayrakları ve Çakıroğlu'nun fotoğraflarıyla yürüyüş yaptı. Şehitliğe kadar yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

gtrlkhytj

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ayhan Mete, "Fırat kardeşimiz milli şuur ile ülkesine, milletine, dinine ve bayrağına olan tutkusu nedeniyle bu değerlere düşman olanlar tarafından şehit edilmiştir. Ancak Fırat'ın da sahip olduğu milli şuur ile yetiştirilen milyonlarca Türk genci bulunmaktadır" dedi.

Kuran okunması ve dua edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

FIRAT ÇAKIROĞLU, KAMAN'DA ANILDI

Kaman Ülkü Ocakları, 2015 yılında Ege Üniversitesi'ndeki öğrenci kavgasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu düzenlediği etkinlikle andı.

Çakıroğlu'nun ölümünün ikinci yılı dolayısıyla Kaman Çarşı Camisi'nde mevlit okutuldu.

Mevlidin ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Kaman Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çakıroğlu'nun ülkücü camia için ölümsüz olduğunu vurgulayarak, "Allah, bu davaya gönül vermiş, bu dava için şehadete ulaşmış Yusuf yüzlü yiğitlerimizden razı olsun. Bu kutlu dava son nefes ve son nefere kadar devam edecektir." dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edilişinin yıl dönümünde anılıyor ile ilgili etiketler Ege Üniversitesi Şehit PKK fırat çakıroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.