Firari Can Dündar'ın talebi mahkeme tarafından reddedildi

Gelen son dakika haberine göre; MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken belgeleri kamuoyuyla paylaştığı gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan firari gazeteci Can Dündar, avukatları aracılığıyla mahkeme heyetinin reddini talep etmişti. İtiraz, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı görülen duruşmaya, Can Dündar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Davada 'katılan' sıfatı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarlığı'nı avukatları temsil etti. Duruşmada, geçen celse verilen mütalaaya karşı tarafların beyanları alındı.

DÜNDAR'IN BEYANLARININ ALINMASI TALEBİNE RET

7 Ekim 2020'de kaçan sayılarak mal varlıklarına el konulmasına karar verilen Can Dündar avukatlarının bu karara itirazının, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiği kaydedildi.

Öte yandan Dündar'ın avukatları tarafından hükmedilecek ceza miktarı daha ağır olacağı gerekçesiyle bozma ilamına karşı beyanlarının alınmasından sonra yargılamaya devam edilebilecek olduğuna dair itirazda bulunulduğu da öğrenildi. Bu itiraz da mahkemece reddedildi.

MAHKEME HEYETİNİN REDDİ TALEP EDİLDİ

Can Dündar'ın avukatları, mahkeme heyetinin reddini talep etti. Mahkeme heyeti, dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak ret talebinin yargılamayı uzatmaya ilişkin olduğu kanaatiyle bu talebin geri çevrilmesine karar verdi.

Sanık avukatına 7 günlük süre verilerek yazılı olarak itiraz dilekçesi sunmasına ve bu süre içinde dilekçenin sunulmaması durumunda yargılamaya devam edileceği uyarısında bulunuldu.

Dilekçe sunulursa itirazın, üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği belirtilerek duruşma 23 Aralık'a ertelendi.

(DHA)

 

Firari Can Dündar'ın talebi mahkeme tarafından reddedildi ile ilgili etiketler Can Dündar mahkeme ret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.