Finlandiya asgari ücret ne kadar 2023?

2023 yılına girmeye sayılı günler kala ülkelerin yeni yıldaki asgari ücret miktarları da merak ediliyor. Bu çerçevede ''Finlandiya asgari ücret ne kadar?' araması hız kazandı. İşte, Finlandiya asgari ücret 2023....

Finlandiya, Avrupa'nın gelişmişlik ve refah seviyesinin yüksek olduğu ülkelerinden biridir. Bu çerçevede ülkedeki asgari ücret miktarı merakla araştırılmaktadır. Peki, Finlandiya'da asgari ücret ne kadar 2023? İşte detaylar...

Finlandiya asgari ücret ne kadar 2023?

Finlandiya’da diğeri Avrupa ülkeleri şeklinde maaşlar saatlik olarak hesaplanmaktadır.

Finlandiya Asgari Ücret 2023

Finlandiya asgari ücret, 3.000 €’dur. Brüt olan bu asgari ücretten yaklaşık %35 oranında gelir vergisi kesilir. Böylece net asgari ücret 1.950 € olur. Ancak buradaki rakamın ortalama rakam olduğu unutulmamalıdır.  Finlandiya’da, devlet tarafından uygulanan resmi bir asgari ücret bulunmaz. Toplu sözleşmelerde belirlenen asgari ücret ise hem sektör bazında hem de çalışanların yaşlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Finlandiya’da asgari ücret, 2022 yılında ortalama %2,9 oranında artmıştır. Bu yıl yapılacak artışın en az %7 olması beklenmektedir. Ancak son rakam, sendikalarla işverenler arasında yapılacak toplu görüşmelerden sonra belli olacak. 

Finlandiya saatlik ücret, 14 €’dur. Bu rakam, asgari ücrettir. Ülkedeki ortalama saatlik ücret ise 27 €’dur.Haftada 40 saat çalışan birisi, vergiler düşüldükten sonra çok rahat 3.000 € üzerinde maaş alabilir. Uzmanlık gerektiren alanlarda bu rakam, çok daha yüksektir.

 

 

 

Finlandiya asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Finlandiya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.