Fındık toplama işçilerinin merakla beklediği yevmiye ücreti açıklandı

Düzce Valisi Cevdet Atay'ın başkanlığında, Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Toplantısı yapıldı. Toplantıda fındık işçilerinin merakla beklediği günlük yevmiye ücreti açıklandı. Mevsimlik tarım işçilerinin günlük yevmiye ücreti 215 lira 70 kuruş olarak belirlendi.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığında, Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Toplantısı yapıldı. Mevsimlik tarım işlerinde çalışacak kişilere cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen günlük brüt asgari ücretin 215,70 TL altında verilmeyeceği belirtildi.

Fındık toplama işçilerinin merakla beklediği yevmiye ücreti açıklandı

24.00- 07:00 SAATLERİ ARASI PATOZ YAPILMAYACAK

İşverenler tarafından fındık harman makinesinde tecrübesiz kişilerin çalıştırılamayacağı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınacağı ve son olarak da meskûn mahalde gece 24.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında patoz yapılamayacağı kararlaştırıldı.

Fındık toplama işçilerinin merakla beklediği yevmiye ücreti açıklandı - Resim : 2

Fındık toplama işçilerinin merakla beklediği yevmiye ücreti açıklandı ile ilgili etiketler Fındık mevsimlik tarım işçileri düzce valisi cevdet atay
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.