Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Kendini bakın nasıl savundu...

TSK'ya kimyasal silah iftirası atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 29 Aralık tarihine ertelendi. Korurcu ifadesinde, "Bilimsel ve ifade özgürlüğü hakkımın kullanıldığı görülebilir.” diyerek kendini savundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 26 Ekim'de İstanbul'da gözaltına alındı. Fincancı, soruşturmanın Ankara'da başlamasından dolayı Ankara'ya götürüldü. Ankara'da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından Şebnem Korur Fincancı tutuklandı.

7 YIL 5 AY HAPSİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede Fincancı'nın, Türk Tabipleri Birliği merkez konsey başkanı olarak ulusal düzeyde ve resmi sıfat ile gayriresmi haber kanalına canlı bağlantı yaparak bulunduğu makamı, mesleki konumunu propaganda faaliyetinde kullandığı da aktarılıp, 'terör örgütü propagandası' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri gerekçesiyle hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında mahkeme ara kararını verdi. 

Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 28 Aralık tarihine ertelendi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKKIMI KULLANDIM"

Fincancı savunmasını devam ederken, mahkeme başkanı görevlilerden bir sandalye istedi. Görevliler tarafından getirilen sandalye, başkanın işaret etmesiyle Fincanı’ya verildi.

Fincanı savunmasını Fincancı savunmasında oturarak yaptı:

“O yayında kısaca ön tanımdan söz ettim. Videoda bazılarında kimi belirtiler vardı. Ama etkilenmemiş olanlar da vardı. Bir araştırma ihtiyacından söz ettim. Bilimsel ve ifade özgürlüğü hakkımın kullanıldığı görülebilir.”

 

Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Kendini bakın nasıl savundu... ile ilgili etiketler Şebnem Korur Fincancı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.