Filistin'de bir sokağa Gazze için kendini yakan ABD askerinin adı verildi

Geçtiğimiz haftalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için büyükelçilik önünde kendini yakan ABD askeri Aaron Bushnell'in ölümü tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Gazze direnişinin bir simgesi haline gelen ABD askerinin adı Batı Şeria'da bir sokağa verildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli bir asker olan Bushnell, geçen ay ABD'nin Gazze çatışmasında İsrail'e verdiği desteği protesto etmek amacıyla Washington'daki İsrail büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermişti.

Gazze için kendini yakan Aaron Bushnell'in adı Filistin'de bir sokağa verildi.

Batı Şeria'da Eriha Belediye Başkanı, küçük bir kalabalığın önünde Aaron Bushnell Sokağı'nın açılışını yaptı.

Eriha Belediye Başkanı Abdul Karim Sidr, Bushnell'in Filistinliler için "her şeyini feda ettiğini" söyledi.

Sidr, “Biz onu tanımıyorduk, o da bizi tanımıyordu. Aramızda hiçbir sosyal, ekonomik, siyasi bağ yoktu. Paylaştığımız şey özgürlük sevgisi ve bu saldırılara karşı durma arzusuydu” dedi.

Eriha belediye meclisi üyesi Amani Rayan ise, Bushnell'in "tüm ayrıcalıklarını Gazzeli çocuklara verdiğini" belirtti.

Rayan, "Bushnell davamızı yeniden alevlendirmek için güçlü bir kıvılcım yakmak istedi" diye konuştu.

 

Filistin'de bir sokağa Gazze için kendini yakan ABD askerinin adı verildi ile ilgili etiketler Aaron Bushnell Filistin Gazze
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.