Filistin Kızılayı’ndan Gazze Paylaşımı: İnsani ara süresince Gazze'nin kuzey bölgesine 150’ye yakın tır yardım ulaştırdık…

Filistin Kızılayı tarafından Gazze’ye “insani ara” boyunca, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yaklaşık olarak 150 tır yardım ulaştırdıklarını açıkladı. 40 tır yardım tırının da yolda olduğu bilgisini verdi.

Filistin Kızılayı’nın X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yardım çalışmaları ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Yapılan açıklamada, "24 kasım insani aranın başlamasından bu yana Filistin Kızılayı ekipleri, Gazze kenti ve kuzey bölgelerine yaklaşık 150 tır yardım ulaştırdı." İfadesine yer verildi.

Gıda, su, insani ve tıbbi yardım malzemesini içeren yardımlar gönüllüler vasıtası ile temel ihtiyaçlardan yoksun ve yerinden edilmiş kişilere yardımların dağıtıldığı aktarıldı.

Filistin Kızılayı, bugün itibari ile 40 tır yardımın daha Gazze'nin kuzey bölgesine ulaştırılmak üzere kontrol noktasından geçtiğini duyurdu.

Filistin Kızılayı’ndan Gazze Paylaşımı: İnsani ara süresince Gazze'nin kuzey bölgesine 150’ye yakın tır yardım ulaştırdık…

İsrail ve Gazze işgalinde son durum ne?

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihinde sabah saatlerinde İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesi ile büyük bir saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi üzerine yoğun hava bombardımanını başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılar 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin canına mal oldu. 5 bin 132 İsrailli kişinin yaralandığı da açıklandı. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri daha öldürüldü.

Gazze’de ise hasar daha büyük. Hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırısı sebebi ile Gazze Şeridi’nde 6 bin 150 kişiden fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi yaşamını yitirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te ise işgalin bilançosunu şu şekilde duyurdu. 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 239 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivil halkın sığındığı onlarca hastaneyi terk etmeleri için yerleşkelerini ya da ana binalarına bomba attı. İşgal esnasında bazı hastaneleri de bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldürüldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında ise 8 Ekim'den itibaren sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu kişi öldü.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalara 4 gün boyunca insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulanmaya başladı.

Uzlaşı açıklamasında Hamas'ın elinde bulunan 50 İsrailli esir için, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli kişinin serbest bırakılması konusunda mutabakat oluştu. İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı bir süre önce açıklama yaptı ve Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuğun sonucunda "insani aranın" 2 gün daha devam edeceğini duyurdu.

 

 

 

Filistin Kızılayı’ndan Gazze Paylaşımı: İnsani ara süresince Gazze'nin kuzey bölgesine 150’ye yakın tır yardım ulaştırdık… ile ilgili etiketler Gazze İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.