Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konuştu!

Türkiye onu madalya töreninde Filistin bayrağı açtığı görüntülerle tanıdı... Milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz o videoyu sosyal medyada paylaştıktan sonra İsrail ve batılı spor organizasyonunun hedefi oldu. Madalyalarını geri almakla tehdit ettiler. Ancak mili sporcu geri adım atmadı. 24 mikrofonuna konuşan Akyüz, 'Öldürülen çocukların tek bir damla kanından daha önemli değil sizin vermiş olduğunuz şampiyonluklar' sözleri ile sert tepki gösterdi.

Necmettin Erbakan Akyüz birkaç ay önce İstanbul'da düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'na katıldı. Rakiplerini devirdi, Finale yükseldi, altın madalyayı boynuna taktı. Kürsüye çıktığında ise aklında sadece Filistinli mazlumlar vardı.

İsrail'in katliamlarına tepkiliydi. Madalya töreninde milyonların hislerine tercüman oldu, Filistin bayrağı açtı. Bir yandan da de Filistinlilerin halk oyunu olan 'dabke' dansını yaptı. O anları sosyal medyadan video olarak paylaştı. Ancak kısa süre sonra tehditler almaya başladı.

Akyüz "O video bütün dünya tarafından paylaşıldı desteklendi tabi, iyi veya kötü yorumlar da alındı tehditler de yapıldı özellikle Avrupa federasyonundan ve üyeleri tarafından birçok kişi tepki verdi yapılan siyasi denildi. Filistin'in haksız olduğuyla alakalı düşünceye sahip Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuzun yanlış olduğunu söylediler biz tabii geri durmadık ödüllerimizin, madalyalımızın, şampiyonluklarımızın geri alınacağını alınabileceğini soruşturma başlatılabileceğini, Spor Tahkim Mahkemesi'ne gidebilecekleri şeklide şeyler söylediler." diye konuştu.

MİLLİ SPORCU İSE GERİ ADIM ATMIYOR

Milli sporcu Akyüz "Ödül töreni sırasında yapılan protestonun değerlerine ve standartlarına uygun olmadığını bu kapsamda ilk soruşturma başlatıldığın duyurdular. Ben de buna bir tepki verdim istediğiniz kadar soruşturma başlatın ben bu duruşumdan, yaptığımdan asla geri adım atmayacağım, zamanında Muhammed Ali'nin Vietnam savaşında vermiş olduğu dik duruş gibi ben de bir dik duruş sergilemek istedim." dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl aralık ayında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nı, milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz kazanmıştı.

Akyüz, daha sonra kürsüde Filistin bayrağı açtı ve Filistin halk oyunu 'dabke' dansı yaptı.

Akyüz bu anları, sosyal medya hesabından paylaştı.

Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konuştu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.