'Fikret Zikret hoca' diyerek dolandırdı

Pandemi sürecini vatandaşı dolandırma fırsatına çeviren ve kendini ‘Fikret Zikret Hoca Efendi’ şeklinde tanıtan Fikret Gürsoy'un 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İddialar arasında Gürsoy'un sms dua gönderdiği belirlendi.

Sosyal medyada kendisini "Fikret Zikret Hocaefendi' diye tanıtan ve koronavirüs korkusuyla psikolojisi bozulanlardan 'özel dua ile tedavi' yalanıyla 200 TL alan Fikret Gürsoy hakkında dava açıldı.

UYDURMA SIFATLAR KULLANDI 

Kendisini araştırmacı, yazar, şair, radyo ve tv programcısı, adliye bilirkişisi gibi uydurma sıfatlar da koyan Gürsoy hakkında 'Dini İnanç ve Duygularının İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

SMS'LE DUA GÖNDERİYORMUŞ

Ayrılan çiftleri barıştırdığı, büyü bozduğu, kısmet açtığı, koronavirüs korkusuyla kendisine gelenlere nedeniyle psikolojisi bozulanları tedavi ettiğini ve bu hastalığa yakalanmamaları için dua ettiğini öne süren Gürsoy, kendisine başvuranlar için SMS karşılığında dua ettiğini iddia ediyordu.

SUÇTÜSTÜ YAKALANDI 

Gürsoy, 4 Nisan'da Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nda görevli bir kadın polis memuru için randevu verdiği evinde, önceden seri numaraları alınmış paralarla birlikte suçüstü yakalanmıştı. 

'Fikret Zikret hoca' diyerek dolandırdı ile ilgili etiketler dava hapis Ceza sahte Bakırköy Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.