FIFA, LGBT destekçisi ülkelere geri adım attırdı

Dünya Kupası heyecanı resmen başlarken FIFA’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. FIFA, Dünya Kupası'nda "One Love" kaptanlık bandını takan oyuncuların, maç başlamadan sarı kart göreceğini açıkladı.

İngiltere, Galler, Belçika, Hollanda, Almanya, İsviçre ve Danimarka gibi ülkelerin milli takımları LGBTİ lobisine destek amaçlı gökkuşağı renklerinde kol bantları takacaklarını açıklamıştı. Fakat FIFA bu duruma tepkisiz kalmayarak "One Love" kaptanlık bandını takan oyuncuların, maç başlamadan sarı kart göreceğini açıkladı.

FIFA: "SARI KART VERİLECEK!"

FIFA'nın pazar günü takım yetkilileriyle standart bir toplantı düzenlediği ve kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına izin verilmediği öğrenildi. Dünya Kupası'nda "One Love" kaptanlık bandını takan oyuncuların, maç başlamadan sarı kart göreceği açıklandı.

FIFA AÇIKLAMASI SONRASI GERİ ADIM ATTILAR!

FIFA'nın sarı kart kararı sonrası İngiltere ve diğer altı Avrupa ülkesi, dünya çapındaki LGBTQ+ topluluğuna destek göstermek için gökkuşağı sembolünü kullanmaktan vazgeçti.

İngiltere, Galler, Belçika, Hollanda, Almanya, İsviçre ve Danimarka'dan yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "FIFA, kaptanlarımızın oyun alanında kolluk takması halinde sportif yaptırımlar uygulayacağını çok net bir şekilde belirtti.

Ulusal federasyonlar olarak, oyuncularımızı cezalar da dahil olmak üzere sportif yaptırımlarla karşılaşabilecekleri bir konuma getiremeyiz, bu nedenle kaptanlardan FIFA Dünya Kupası maçlarında kolluk takmaya teşebbüs etmemelerini istedik.

Normalde forma düzenlemelerinin ihlali için geçerli olan para cezalarını ödemeye hazırdık ve kol bandını takma konusunda güçlü bir taahhüdümüz vardı.

Ancak oyuncularımızı ceza alabilecekleri ve hatta oyun alanını terk etmeye zorlanabilecekleri bir konuma getiremiyoruz."

 

FIFA, LGBT destekçisi ülkelere geri adım attırdı ile ilgili etiketler LGBTİ+ FIFA 2022 FIFA Dünya Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.