FIFA, Dünya Kupası'nı 2 yılda bir yapmakta ısrarcı: Infantino'ya göre gelirler artacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması konusundaki ısrarını sürdürüyor. Projenin tartışılması için düzenlenen zirve sonrası açıklamalar yapan Infantino, dev turnuvanın 2 yılda bir yapılması durumunda ekstra büyük bir gelir elde edilceğini söyledi. Infantino projenin oylamadan kabul oyu alması konusunda umutlu olduğunu savundu.

Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması önerisi tartışma konusu olmaya devam ediyor. FIFA Başkanı Infantino yaptığı son açıklamada önerinin oylamaya sunulması durumunda kabul edileceğine inandığını söyledi. Infantino Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması durumunda 4,4 milyar dolar ekstra gelir sağlanacağını savundu.

FIFA, Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması önerisinin görüşülmesi için küresel bir zirve düzenledi. Söz konusu önerinin finansal etkilerinin değerlendirildiği rapor pazartesi günü açıklanacak.

EN SERT MUHALEFET UEFA'DAN GELDİ

Öneriye en büyük muhalefet ise Avrupa'dan geldi. UEFA, FIFA'nın önerisine şiddetle karşı çıkarken UEFA Başkanı Aleksander Ceferin böyle bir durumu boykot edeceklerini söyledi. Öte yandan UEFA, bir danışmanlık firmasının hazıladığı raporu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Buna göre maç takviminde yapılacak değişikliğin büyük liglerin gelirini 3 milyar euroya kadar düşürebilir. UEFA'nın dışında öneriye Güney Amerika konfederasyonu CONMEBOL da karşı çıkıyor.

Ayrıca yayınlanan bir başka raporda ise Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılmasının yayın gelirleri, maç günü gelirleri ve sponsorluk gelirlerini 7 milyar dolardan 11,4 milyar dolara çıkarması bekleniyor. FIFA, ortaya çıkacak ekstra gelirin geliştirme projelerine katkı verileceğini açıkladı. FIFA, fonların gelişmiş ve daha az gelişmiş futbol pazarları arasındaki gelir farkını azaltmaya yardımcı olacağını söyledi.

OYLAMA TAKVİMİ BELLİ DEĞİL

Dünya Kupası'nın 2 yılda bir yapılması önerisi için henüz bir oylama takvimi belirlenmedi. FIFA Başkanı Infantino önerinin kabulu için yeterli çoğunluğun olacağını savunarak maç takviminin yeniden oluşturulması için geniş çaplı bir revizyon gerektiğini açıkladı. Infantino gazetecilere yaptığı açıklamada 31 Mart'ta Doha'da düzenlenecek FIFA kongresinde önerinin oylamaya sunulup sunulmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Infantino tüm sürecin şeffaf ve esnek bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekledi.

FIFA, Dünya Kupası'nı 2 yılda bir yapmakta ısrarcı: Infantino'ya göre gelirler artacak ile ilgili etiketler FIFA Dünya Kupası Gianni Infantino gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.