"Her şeye rağmen bu iktidarı korumanın zaruretinden bahsediyorum"

İlahiyatçı yazar Hayrettin Karaman basına "İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caiz değildir" şeklinde yansıyan sözleri üzerine yeni açıklamalar yaptı. "Ben bu iktidarın da yanlışları, bir kısım yöneticilerin meşru olmayan davranış ve kazançları olduğunu inkâr etmiyorum" diyen Karaman, elde edilen kazanımların kaybedilmemesi için “Her şeye rağmen bu iktidarı korumanın zaruretinden” bahsettiğini dile getirdi...

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman muhalif basında "İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caiz değildir" şeklinde tevil edilen mesajları hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'in bu konuda kendisini eleştirdiği köşe yazısına hitaben "Kardeşim Ahmet Taşgetiren" başlığını taşıyan bir makale kaleme alan Karaman, Taşgetiren'e sitem etti.

"Ahmet Bey’e, 28.09.2021 tarihli ve “Hayreddin Hocam” başlıklı yazısında sevgi ve saygı çerçevesini aşmadığı, farklı düşüncesini edep kuralları içinde yazdığı için teşekkür ederim." diyen Karaman şöyle devam etti;

"Ancak, bir saatten fazla okuduğum halde bitiremediğim yorumları okusaydı üzülürdü diye düşünüyorum. Adımı anarak yazmak yerine fikri dile getirerek yazsaydı veya telefonu açıp konuşarak yanlış yolda olduğumu söyleseydi bana bunca zararı vermemiş olurdu."

"BİR KISIM YÖNETİCİLERİN MEŞRU OLMAYAN DAVRANIŞLARINI İNKAR ETMİYORUM"

Yazısının devamında sözlerinin farklı anlamlara çekildiğini vurgulayarak kastını açıklayan Karaman şunları kaydetti;

“Siyasi iktidarın açık yanlışlarına da meşruiyet kılıfı giydiren bir din algısına” benim yazılarım sebep olamaz; çünkü ben ‘iktidar ne yaparsa doğrudur, meşrudur, caizdir’ demiyorum, demedim, demem. Ben bu iktidarın da yanlışları, bir kısım yöneticilerin meşru olmayan davranış ve kazançları… olduğunu inkâr etmiyorum, üstünü de kapatmaya çalışmıyorum. Ancak akşam sabah yatıp kalkıp bunları dile getirmenin, abartmanın, genellemenin, yapılan güzel, faydalı ve doğru şeyleri hemen hiç dile getirmemenin… doğru olmadığını söylüyorum.

İKTİDARI KORUMANIN ZARURETİ...

Kendisinin “Her şeye rağmen bu iktidarı korumanın zaruretinden” bahsettiğini dile getiren Yeni Şafak yazarı "Bu zarureti de “mevcut şartlarda daha iyisinin iktidar olma ihtimali bulunmadığı, koalisyon vb. şeklinde bir iktidar iş başına geldiğinde fedâ edilemez ve menfaatçi bireylere değil, Müslüman kamuya ait birçok kazanımın elden çıkma tehlikesine” bağlıyorum. Bu kazanımların pek çoğunu da bu iktidar -her şeye rağmen- sağlamıştır. Tenkit edilsin, ama “yıkıcılarla ağız, iş ve eylem birliği yapılmadan edilsin” diyorum." ifadelerini kullandı.

"Her şeye rağmen bu iktidarı korumanın zaruretinden bahsediyorum" ile ilgili etiketler hayrettin karaman fetva düzeltme
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.