FETÖ'ye tazminat kazandıran hakimden tartışmalı karar!

2014 yılındaki haberlerinde ve yazılarında “Fetullah Gülen terör örgütü” tanımını kullanan “Erzincan Detay” isimli bir internet sitesinin sahibi Hüseyin Adalan'ı tazminat ödemeye mahkum eden hakimden tartışmalı bir karar daha çıktı.

Erzincan 2. Asliye Mahkemesinde 2015 yılında görülen davada, hakim Muharrem Yiğittürk, Fetullah Gülen'in “kişilik haklarının zedelendiğini” yönündeki başvurusunu haklı bulmuş ve terör örgütü liderine, 50 bin liralık tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Hâkim Muharrem Yiğittürk bu kararından sonra terfi ettirilerek İstanbul’a tayin edilmişti.

SKANDAL KARAR

Muharrem Yiğittürk'ün ismi son olarak magazin gündemine damga vuran popüler bir davada gündeme geldi.

Gülben Ergen, eski eşi Erhan Çelik'in çocuklarıyla olan fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmasının ardından "fotoğrafların mahrem olduğu" gerekçesi ile tazminat davası açmıştı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmaya Erhan Çelik'in avukatları ve Gülben Ergen'in avukatı Altın Mimir katıldı.

Gülben Ergen'in avukatı Altın Mimir, çocuklarının fotoğraflarının Instagram'dan paylaşması nedeniyle Ergen'in kişilik haklarına zarar verildiğini ileri sürdü.

Hakim Yiğittürk'ün başkanlığındaki mahkeme de Erhan Çelik'in eski eşi Gülben Ergen'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirterek 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

 

KARAR TARTIŞILIYOR!

Erhan Çelik'e verilen bu ağır ceza tartışmalara neden olurken, hakimin tanıkları ve sanığı dinlemeden bu kararın altına imza atmasına dikkat çekildi.

Hakimin duruşma tarihini öne çekerek acele bir kararla cezaya hükmetmesi de kayıtlara geçti.

FETÖ'ye tazminat kazandıran hakimden tartışmalı karar! ile ilgili etiketler Erhan Çelik Gülben Ergen Muharrem Yiğittürk
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.