FETÖ'ye 8 ağırlaştırılmış müebbet, 80 beraat!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgal etmek isteyen 12'si tutuklu 14'ü rütbeli 90 askerin yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme 8 rütbeli askeri ‘Anayasayı İhlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Çoğunluğunu rütbesiz askerlerin oluşturduğu 80 kişi ise beraat etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu’nda yapılan duruşmaya, 12’si tutuklu 14 sanık, taraf avukatları ve müştekiler ile izleyiciler katıldı. Sanıklar esas hakkındaki savunmalarını tamamladı. Sanıkların son sözlerinin sorulmasının ardından mahkeme kararını açıklamak için ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme davayı bitirerek kararını açıkladı.

4 TUTUKLU SANIĞA TAHLİYE
Tutuklu sanıklar Kurmay Albay Nizamettin Aydın, Yarbay Recep Karaçam, Yüzbaşı İsa Turhan, Mehmet Umut, Mehmet Ekerbiçer, Halit Turan, Teğmen Sadık Efe ve Erkan Tercan ‘Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Tutuklu olarak yargılanan sanıklar Ali Kahraman, Cihan Sönmez, Mustafa Uğurlu ve Ünal Memiş'in beraatla birlikte tahliyesine karar verdi.

80 KİŞİ DE BERAAT ETTİ
Mahkeme çoğunluğunu rütbesiz askerlerin oluşturduğu 80 tutuksuz sanığı beraat ettirirken, Ramazan Bilgin ve Emre Kılıç'ın haklarındaki tüm delillerin toplanmamış olmaması göz önünde bulundurularak dosyaları ayrıldı.

FETÖ'ye 8 ağırlaştırılmış müebbet, 80 beraat! ile ilgili etiketler 15 Temmuz istanbul valiliğini işgal davası darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.