FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında karar

FETÖ adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamlarını usulsüz dinledikleri iddiasıyla 210 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasında karar çıktı. 131 sanığa 3 yıl 9 ay ile 45 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de bulunduğu 210 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasında sona gelindi.

 131 sanık hakkında, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlarından 3 yıl 6 ay ile 45 yıl arasında ceza verildi. 37 sanığa beraat verilirken, 43 sanığın da dosyası ayrıldı.

FETÖ'CÜ POLİS ŞEFLERİNE CEZA YAĞDI

 Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, 27 yıl 4 ay 15 gün,

Eski emniyet müdürü Yurt Atayün, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 7 yıl 6 ay,

Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, 22 yıl 6 ay,

Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 7 yıl 6 ay,

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında karar

DAVANIN GEÇMİŞİ

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire başkanları Akyürek ve Altıparmak, eski emniyet müdürleri Yılmazer ile Atayün'ün de yer aldığı çoğunluğu polis olan sanıklar, Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

Sanıkların, "silahlı terör örgütüne üyelik", "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" gibi suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

Ankara'nın yanı sıra başka illerde açılan kimi davaların da birleştirilmesiyle dosyadaki sanık sayısı 210'a yükseldi.

FETÖ'nün 'VIP dinleme' davasında karar ile ilgili etiketler FETÖ mahkeme Ceza vıp
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.