FETÖ'nün tepe isimlerinden Mustafa Özcan'ın oğlu tutuklandı!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonda yakalanan FETÖ'nün önemli isimlerinden Enes Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Milliyet'in haberine göre, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında örgütün tepe yönetimindeki önemli isimleren Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan'ında aralarında bulunduğu 7 kritik isim yakalandı. Enes Özcan'ın telefonunda, babasının adını Başyüceler Şurası Başkanı olarak kaydettiği tespit edildi.

GAYBUBET EVLERİNDE YAKALANDILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri önceki gün FETÖ'ye yönelik düzenlediği operasyonda haklarında yakalama kararı verilen fizik öğretmeni Enes Özcan ile Mehmet Akif Genel'in de aralarında bulunduğu 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Örgütün gizli evleri olan "Gaybubet" evlerinde gözaltına alınan şüpheliler götürüldükleri Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

BAŞYÜCELER BAŞKANI DİYE KAYDETMİŞ

Yakalanan Enes Özcan'ın FETÖ'nün en üst konseyi olarak bilinen Başyüceler Şurası Başkanı ve örgütün ikinci ismi Mustafa Özcan'ın oğlu olduğu öğrenildi. Şüphelinin yanında ele geçirilen bir telefonda babasının isminin farklı kaydedildiği de belirlendi. Babasını Başyüceler Şurası Başkanı olarak kaydeden Özcan'ın telefonunda örgütün gizli haberleşme programı Bylock tespit edildiği öğrenildi.

ÖRGÜTÜN RÜYA TABİRCİSİ

FETÖ'nün Orta Asya'dan getirilen öğrencilerinin, barınma ihtiyaçlarını ve eğitim işlerini organize ettiği tespit edilen Enes Özcan'ın, tutuklu FETÖ üyelerininin rüyalarını tabir eden ve yayan kişi olduğu da polis tarafından tespit edildi. Fizik öğretmeni Özcan'ın özellikle cezaevindeki örgüt üyelerinin rüyalarını "Bahar gelecek", "Yakında her şey eskisi gibi olacak" gibi tabirlerle yorumladığı polis tarafından tespit edilirken yorumların örgütü diri ve ayakta tutmaya yönelik çalışmalar olduğu öğrenildi..

KOLOMBİYA İMAMININ KARDEŞİ

Gözaltına alınanlar arasında yer alan diğer bir isim olan Mehmet Akif Günel'in ise örgütün Kolombiya imamı Mahmut Eyüp Günel'in kardeşi olduğu öğrenildi. Mehmet Akif Günel'in de telefonunda örgütün gizli haberleşme programı ByLock tespit edildiği öğrenildi.

BEŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
Aralarında Mehmet Akif Günel ve Enes Özcan'ın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı. İki şüpheli hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

11 KİŞİLİK ŞURANIN BAŞKANI

FETÖ ile ilgili daha önce medyada yer alan haberlerde, Mustafa Özcan, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yerine geçecek kişi olarak gösterilmişti. Örgütün 11 kişilik Başyüceler Şurası ile Fetullah Gülen arasında bir konumda bulunduğu iddia edilen Mustafa Özcan'ın ABD'de olduğu iddia ediliyor. Özcan'ın yönettiği Başyüceler Şurası'da, Naci Tosum, İrfan Yılmaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Ali Şengül, Sadık Kesmeci, Mustafa Yeşil, Mehmet Erdoğan Tüzün, Reşit Haylamaz, Şerifali Tekalan, Ismet Aksoy isimleri yer alıyor.

FETÖ'nün tepe isimlerinden Mustafa Özcan'ın oğlu tutuklandı! ile ilgili etiketler FETÖ enes özcan Mustafa Özcan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.