FETÖ'nün 'örümcek ağı' finans yapılanması deşifre oldu

FETÖ'nün örümcek ağını andıran finans yapılanması deşifre oldu. Himmet paralarını, “Gülenist” vakıflara bağış yapılıyormuş gibi gösterilerek yurtdışına çıkarıldığı tespit edildi.

İstanbul polisi aldığı bir ihbar üzerine harekete geçti. Maltepe’de bir kamyonete yapılan operasyonda FETÖ/PDY terör örgütünün imha edilmek istenen gizli belgelerine el konuldu. Yapılan incelemelerde, örgütünün toplumu örümcek ağı gibi sardığı belirlendi.

Sayfalara sığmayan hainlik şeması

Mali polis, FETÖ/PDY'nin şleyişini en ince detaylarına kadar gösteren bir şema hazırladı. Şemada, örgütün legal ve illegal yapıları, para transferleri, himmet ve kurban paralarının aklanması gibi konular en ince detaylarına kadar hazırlandı. Şeması ofset baskı tekniğiyle basılarak mahkemeye teslim edildi.

Örgütün türkiye yapılanması

FETÖ/PDY terör örgütünün Türkiye yapılanması, legal ve illegal örgütsel faaliyetlerden oluşuyor.

- İllegal/Özel Yapılanma: Yargı (Hakim, savcı ve adliye çalışanları), Emniyet, Türk Silahlı Kuvvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Mülkiye (kaymakam, vali yardımcısı, vali)

İllegal Yapılanma

- Kamu Kurumları: Bankaların Taşra Teşkilatları, Yerel Yönetimleri,

KİT, Üniversiteler

- Özel Sektör: Hukuk Büroları, Bilişim Şirketleri ve Muhasebe Büroları

- Yerleşim Yerleri: Bölge Sorumlusu, İl Sorumlusu, İlçe Sorumlusu, Mahalle Sorumlusu, Işık Evleri

Legal Yapılanma

- Sağlık Kuruluşları: Sema ve Şifa Hastaneleri

- Sivil Toplum Kuruluşları: Vakıflar, Sendikalar, Dernekler, Yardım Kuruluşları

- Eğitim Kurumları: Dershaneler,

Üniversiteler, Kurslar ve diğer okullar

- Medya: Yazılı, Görsel ve Dijital

- Finans: Şirketler, Bank Asya, Kaynak Holding, Bağış-Himmet (Şahıslardan, Kurumlardan)

Para trafiğine neşter

Mali polis, FETÖ terör örgütünün, TUSKON, MARİFED gibi derneklerin örgüt şirketleri tarafından nasıl kullanıldığı, himmet, kurban ve burs paralarının şirket hesaplarında nasıl aklandığını, yurtiçi ve yurtdışı para hareketlerinin nasıl yapıldığı, vergi memuru, muhasebeciler ve banka görevlileriyle örgütün kara parasının nasıl aklandığının detayları ortaya çıkarıldı. Toplanan himmet paralarının, örgüt üyesi şirket hesaplarına aktarıldığı ya özel kuryelerle ya da yurt dışında bulunan “Gülenist” vakıf ve derneklere bağış yapılıyormuş gibi gösterilerek yurtdışına çıkarıldığı tespit edildi.

FETÖ'nün yönetim sistemi

Yapılan çalışmalarda FETÖ/PDY terör örgütünün Kainat İmamı olarak Gülen bulunuyor. Hemen altında mahrem işlerinden sorumlu “Özel Kalem” ve “Mollalar Grubu” bulunuyor. Bir alt bölümünde, yönetim konusunda danıştığı “İstişare Kurumu” var.

- Örgütün her türlü terfi ve yönetiminden sorumlu “Tayin Heyeti” ve “Kıta Sorumluları” (Avrupa, Orta Asya, Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Ortadoğu, Afrika) bulunuyor.

- Kıta sorumlularına bağlı olarak ta “Ülke sorumlusu” imamlar görev yapıyor. “Türkiye sorumlusu” Mustafa Özcan, direk olarak “İstişare Kurumu’na” bağlı olarak görev yapıyor.

FETÖ'nün 'örümcek ağı' finans yapılanması deşifre oldu ile ilgili etiketler FETÖ fethullah gülen finans bağış
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.