FETÖ'nün orduya soru çalıp sızdığı tarihi açıkladı

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Veyis Ateş'in sunduğu Habertürk Gündem programında tarihi bir iddiayı gündeme getirdi. 12 Eylül darbesi sonrasında Fetullah Gülen'in, Kenan Evren için "cennetlik" ifadesini kullandığını, askeri yönetimin yasaklamadığı nadir yayınlar arasında ise FETÖ'nün dergisi Sızıntı'nın bulunduğunu ifade eden Yarkadaş, örgütün soru çalarak orduya sızma girişiminin 1978 yılında yaşandığını, ancak haklarında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi...

Türkiye birkaç gündür FETÖ'nün siyasi ayağını tartışıyor.

Veyis Ateş'in sunduğu Habertürk Gündem'de de Çarşamba akşamının konusu buydu. Konuklar arasında bulunan Barış Yarkadaş FETÖ'nün cuntacı geçmişiyle ilgili 70'lerin sonunu işaret etti. 

Cep telefonunda resmi bulunan Şubat 1979'da kapağında ağlayan çocuk resmi ve "Merhametin yok diyelim nefsine; Merhamet etmezmisin evladına?" sözcükleri ile ilk sayısı yayınlanan Sızıntı Dergisi'ni konuklara gösteren Yarkadaş, Fetullah Gülen'in Amerikancı darbecilerin bizzat yanında yer aldığını ifade etti. 

FETÖ'nün orduya soru çalıp sızdığı tarihi açıkladı

Gülen'in Kenan Evren için Sızıntı Dergisi'nde "Cennetliktir" dediğini kaydeden Barış Yarkadaş, o dönemin kurmaylarından Naim Babüroğlu ve arkadaşlarının, örgüt militanlarının Kara Harp Okulu sorularını çaldığını belirleyip üstlerine bildirmelerine rağmen o tarihte hiçbir soruşturma ya da önlem alınmadığını anlattı ve ekledi; "1978'de Harp Okulu'na girenler ne yazık ki, 15 Temmuz'da da o alçak darbeye katılmışlardır."

İşte Barış Yarkadaş'ın FETÖ'nün TSK'ya ilk sızma emarelerini gösterdiği 1970'lerin sonunu işaret ettiği konuşmasının detayları:

"12 Eylül'de dağıtım serbest olan nadir dergilerdendir. O dönemin cuntası tarafından yaygınca dağıtılmasının önü açılmıştır. Terör örgütünün lideri Fetullah Gülen, Kenan Evren için bu dergide "cennetliktir" ibaresini kullanıyor. O yüzden bu örgüt 1980 öncesinde de aktifti, 1980 yılında da Amerikancı faşist darbenin bizzat yanında yer almıştır. Sızıntı dergisinde bizzat Amerikancı darbeyi överek aslında gerçek rengini ortaya koymuştur. Bunu unutmamak lazım. Yani 1980 öncesi kitlesel bir gücü olmayabilir ama şu unutulmasın askerlikteki komutanın Sayın Naim Babüroğlu, 1978 yılında kurmayken, ilk Kara Harp Okulu'nda bu terör örgütü militanlarının soruları çaldığını tespit eden kişidir. Fetullahçıların soruları çalmasına ve bunları Naim Babüroğlu ve arkadaşlarının tespit edip, komutanlarına bildirmelerine rağmen ne yazık ki, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir soruşturma ya da önlem alınmamıştır. Ve bu terör örgütünün sempatizanları 1978'de Harp Okulu'na girenler ne yazık ki, 15 Temmuz'da da o alçak darbeye katılmışlardır."

FETÖ'nün orduya soru çalıp sızdığı tarihi açıkladı ile ilgili etiketler FETÖ Barış Yarkadaş Kenan Evren sızıntı dergisi 1980 darbesi 12 Eylül darbesi Kara Harp Okulu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.