FETÖ'nün iki üst düzey ismi yakalandı

FETÖ'nün 2016'dan bu yana firarda olan iki kritik ismi Ankara'da saklandıkları gaybubet evinde yakalandı. Yakalanlardan birinin örgüt adına askeri öğrencilerden sorumlu 'mahrem abi', diğerinin ise üniversite öğrencilerinden sorumlu 'mahrem abla" pozisyonunda görev yaptığı belirlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekipler, firari olarak aranan FETÖ/PDY üyelerinin yakalanması için yoğun bir çalışma başlattı.

Ekipler, yaptıkları ishtihbari çalışmalar neticesinde 2 üst düzey örgüt yöneticisi Y.M. ve K.M.'nin, Etimesgut ilçesindeki gaybubet evinde gizlendiğini belirledi. Tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

'MAHREM ABİ' VE 'MAHREM ABLA'

2016'dan bu yana kaçak yaşayan şüphelilerin, yakalanmamak ve fark edilmemek amacıyla sürekli kılık değiştirdikleri, sahte kimlik taşıdıkları ve bu sahte kimlikleri de sık sık değiştirdikleri belirlendi.

2 şüphelinin de ByLock uygulaması üzerinden yaptığı örgütsel yazışmalar ortaya dökülürken, örgüt içerisinde K.M.'nin askeri öğrencilerden sorumlu 'mahrem abi', Y.M.'nin ise öğrencilerden sorumlu 'mahrem abla' pozisyonunda bulunduğu tespit edildi.

Ayrıca, K.M. ve Y.M.'nin üst düzey örgüt sorumlusu olduğuna dair haklarında çok sayıda beyan olduğu du belinlendi.

AYNI ZAMANDA SAHTE KİMLİK ÜRETİM MERKEZİ

Örgüt evinde yapılan aramada FETÖ/PDY'ye ait çok sayıda örgütsel içerikli notlar ve dokümanlar, yüksek miktarda döviz, çok sayıda farklı kişi adına alınmış kredi kartları, dijital materyaller ile sahte kimlikler bulundu.

Ayrıca K.M. ile Y.M.'nin gizlenme için kullandığı gaybubet evinin FETÖ üyeleri tarafından sahte kimlik temin etme merkezi olarak da kullanıldığı belirlendi. 

FETÖ'nün iki üst düzey ismi yakalandı ile ilgili etiketler Ankara Etimesgut FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.