FETÖ'cüler ile ilgili çarpıcı iddia: Yüzbaşı ya da general olacaklardı

FETÖ'ye yönelik yapılan 'ankesörlü hat' operasyonları devam ederken dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. 15 Temmuz sonrasında da FETÖ'cülerin TSK'ya sızmaya çalıştığı tespit edildi. Hürriyet yazarı Nedim Şener, "Ankesörlü hat operasyonları da olmasa teğmenler üsteğmen, üsteğmenler yüzbaşı, yüzbaşılar yarbay, yarbaylar albay olacaktı" dedi.

İzmir'de FETÖ'ye yönelik yapılan 'Ankesörlü hat' operasyonları, örgütün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında da sızma girişimlerinin sürdüğünü ortaya çıkardı. Hürriyet yazarı Nedim Şener, FETÖ'nün TSK'ya sızma girişimlerinin 15 Temmuz sonrasında da sürdüğüne dikkat çekerek, "Ankesörlü hat operasyonları da olmasa teğmenler üsteğmen, üsteğmenler yüzbaşı, yüzbaşılar yarbay, yarbaylar albay olacaktı" ifadelerini kullandı:

Nedim Şener'in "FETÖ’cüleri bıraksanız general ve yüzbaşı olacaklar" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Özellikle, muvazzaf yani görevde olan askerlere dikkatinizi çekmek istiyorum. Muvazzaf olan askerler, olmayanların üç katı. Ve 2019 Kasım ayından beri sadece İzmir’de FETÖ bağlantısı ortaya çıkarılan muvazzaf askerlerin sayısı 2 bin 337. Bunların 456’sı üsteğmen, 64’ü teğmen. Yani İzmir’de yapılan ankesörlü hat operasyonlarında, 15 Temmuz sonrası TSK’ya sızmış 64 teğmen yanında, bir kısmı 15 Temmuz öncesi girmiş olan ama son operasyonda gözaltına alınan 14 üsteğmen gibi 15 Temmuz sonrası da TSK’ya sızan FETÖ mensupları bulunuyor. Kısacası, ankesörlü hat operasyonları da olmasa teğmenler üsteğmen, üsteğmenler yüzbaşı, yüzbaşılar yarbay, yarbaylar albay olacaktı.

Peki, albaylar ne olacaktı?

Albaylar da general olacaktı....

Kulağa nasıl geliyor bilmiyorum ama ‘Ankesörlü hat’ operasyonları olmasaydı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ bağlantısını ortaya çıkardığı 52 albay bugün TSK içinde general rütbesiyle görev yapıyor olacaktı.

DARBEYE KATILANIN 5 KATI

Tehlikenin büyüklüğü hakkında bazı genel rakamlar vereyim. 15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ mensubu subay/astsubay sayısı 5 bin 600 idi. 2017’den beri yürütülen ‘Ankesörlü hat’ operasyonlarında FETÖ iltisakı ortaya çıkarılan ve haklarında gözaltı kararı verilenlerin sayısı 26 bin 450, gözaltına alınanların sayısı 24 bin 222, tutuklananların sayısı 8 bin 764, adli kontrolle bırakılanların sayısı 12 bin 993, serbest bırakılanların sayısı 2 bin 228, etkin pişmanlıktan yararlananların sayısı 8 bin 986 yani itirafçılık oranı yüzde 37.

Rakamlar, FETÖ’nün dün olduğu gibi bugün ve yarın da tehlike olacağını gösteriyor. Okumasını bilene...

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

FETÖ'cüler ile ilgili çarpıcı iddia: Yüzbaşı ya da general olacaklardı ile ilgili etiketler FETÖ general TSK 15 Temmuz Operasyon albay ankesörlü hat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.