FETÖ'cü kripto generali ortaya çıkaran savcıya ne oldu

FETÖ'cü kripto general Serdar Aksoy hakkında kritik bir karar verip, Serdar Aksoy'un ortaya çıkarılıp gözaltına alınarak rütbelerinin sökülüp itirafçı olmasında önemli role sahip dönemin Anayasal suçlarla Mücadele Savcısı Mehmet Turgay'ın yargıdaki son atama kararları ile düz savcı yapıldığı ortaya çıktı.

Veryansın yazarı Erdem Atay, köşesinde son zamanların en önemli FETÖ operasyonu ve ayrıntılarını paylaştı.

Atay, Serdar Aksoy'un geçirdiği ilk soruşturmadan sonra dasyasının rafa kaldırıldığını ancak MİT'in peşini bırakmadığını dosyanın Anayasal Suçlarla Mücadele Savcısı Mehmet Turgay'ın önüne geldiği zaman Turgay'ın çok kritik bir karar vererek, dosyadaki bir çok bilginin eksik olduğunu görerek ‘KYOK’u kaldırın’ talimatını verdiğini aktardı.

Bu talimat ile birlikte yeniden başlayan soruşturmayle düğüm tek tek çözülüyor.

İşte Erdem Atay'ın o yazısı:

O İstihbarat Başkanını tespit eden savcı bugün nerede?

Öyle basit değil!

Fetullahçı Terör Örgütü ile bağın olacak, rütbeni Fetullah Gülen’in kendisi takacak, 15 Temmuz 2016 darbesine kadar kendini gizleyeceksin, hiçbir istihbarat raporlarına ya da listelerine girmeyeceksin, 15 Temmuz’da darbenin beyin takımındaki Sinan Sürer’in “Genelkurmay Başkanlığı yönetime el koymuştur, muhataplarınıza bilgi veriniz” mesajına hızlı bir şekilde “Emredersiniz komutanım” cevabını vereceksin, FETÖ’cülerin WhatsApp grubunda bulunacaksın, bütün bunlar olmamış gibi Erzincan’da göreve başlayacaksın, hakkındaki tüm iddialar bir dosyaya konulacak, elde bir sürü delil varken hakkında soruşturma açılacak, açılan soruşturma sonrası hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Yok’ kararı verilecek, sonra hakkındaki dosya rafa kaldırılacak, 2. Ordu Komutanlığında ‘Harekat Başkanlığı’na atanacaksın, yetmeyecek, FETÖ’yle savaşan onlarca albay varken sen general yapılacaksın ve 45 dakika süren 2020 Yüksek Askeri Şura’da ülkenin en kritik makamlarından biri olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı koltuğuna oturacaksın, 7 ay bu makamda bulunacaksın… Hiç kimse bunu fark etmeyecek!

Hiç olacak iş mi?

Serdar Atasoy’dan bahsediyorum.

‘Bu nasıl olabilir’ sorusu çok haklı olarak bir haftadır sorulup duruyor.

Herkes Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a soruyor.

O da ilginç yanıtlar veriyor.

***

Herkes gibi aynı şeyleri yazıp, aynı soruları sorup durmayacağım.

Cevabını bulduğum soruların yanıtlarını sizlerle paylaşacağım.

***

Birinci konu şu…

Evet, Atasoy 2017’de Erzincan’da 3. Ordu Komutanlığında görev yaparken hakkında FETÖ soruşturması açılıyor, gözaltına alınıyor ve tüm delillere rağmen bir savcı tarafından Kovuşturmaya Yer Olmadığı (KYOK) kararı veriliyor. Bu karar, dönemin üst makama gidiyor ve o makam da bu kararı 2019’da onuyor ve dosya rafa kalkıyor.

Bu süre zarfında TSK içinde FETÖ mücadelesi yapan birçok kişi, Atasoy ile ilgili çok defa çok net ifadeler kullanıyor:

‘Serdar Atasoy FETÖ’cüdür!’

Bu bilgiler ve sözler kulak arkası ediliyor.

Ancak Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) bu işin peşini bırakmıyor. Yaklaşık 1 yıl sonra Atasoy hakkında hazırlanan dosyayı bir kez daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletiyor.

Dosya öyle ya da böyle Anayasal Suçlarla Mücadele Savcısı Mehmet Turgay’ın önüne geliyor.

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra FETÖ’ye karşı mücadelede güven duyulduğu için göreve getirilen Mehmet Turgay Ankara’da bugüne kadar en fazla FETÖ dosyasına bakmış ve karara bağlamış bir savcı olarak biliniyor.

Yargı çevrelerine göre, oldukça çalışkan olduğu belirtilen Savcı Mehmet Turgay’ın hiçbir parti, tarikat veya bir grupla bağlantısının olmadığı da net bir şekilde söyleniyor. Bugüne kadar vermiş olduğu birçok kararı ‘korkusuzca’ verdiği konusunda herkes hemfikir.

İşte Atasoy’un dosyası Mehmet Turgay’ın önüne geliyor ve Savcı Turgay birçok bilginin eksik olduğu dosyayı didik didik ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

FETÖ'cü kripto generali ortaya çıkaran savcıya ne oldu ile ilgili etiketler FETÖ Gözaltı Serdar Aksoy tutklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.