FETÖ'cü komutana "O... çocuğu" diyen pilota dava!

Pilot Mehmet Esat Özormancık, 15 Temmuz'da Ankara'nın bombalanması emrini veren Özcan Karacan'a 2012 yılında telefonda, "Cemaatin k........, o..... çocukları" dediği iddiasıyla yargılandı.

Oda TV'nin haberine göre, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden 4 yıl önce darbenin merkez üslerinden olan Kara Havacılık Komutanlığı’nda "FETÖ" kavgası çıkar. İddiaya göre, pilotlardan Mehmet Esat Özormancık, o vakitler binbaşı olan ve 15 Temmuz'da Ankara'nın bombalanması emrini verdiği söylenen Özcan Karacan'a telefonda, "Cemaatin k........, o..... çocukları" der.

Olay sırasında telefonun sesini dışarı vererek, bu konuşmayı yanındaki dört askere dinlettiğini öne süren Karacan, Özormancık'tan şikayetçi olur. Bunun üzerine Özormancık hakkında, "Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu işlemekten" dava açılır.

Özormancık, 3 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanır.

Bu arada 15 Temmuz yaşanır, askeri yargı lağvedilir.

SAVCI VE HAKİMLER YA TUTUKLANDI YA DA İHRAÇ EDİLDİ

Özormancık'tan şikayetçi olan, soruşturma izni veren ve yargılamayı yapan askeri savcı, hakimler ya darbe teşebbüsünden tutuklanır ya da FETÖ/PDY üyeliğinden yargılanıp, TSK'dan ihraç edilir.

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve ilk celsesi geçen 22 Mart'ta görülen davada Mahkeme, davacı isimler hakkında FETÖ/PDY üyeliği ve 15 Temmuz'dan soruşturma/kovuşturma olup olmadığının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasını kararlaştırıp, duruşmayı bugüne ertelemişti.

Bugün yapılan celsede 6 ay geçmesine rağmen savcılığın söz konusu müzekkereye cevap vermediği görülürken, gerek Özcan Karacan'ın Avukatı Özgür Kumaş, gerekse de Özormancık'ın Avukatı Alp Kaya, cevabın beklenmesine gerek olmadığını bildirdi.

Son sözü sorulan Özormancık, davanın FETÖ'cülerin kurgu ve kumpası olduğunu tekrarlayarak beraatini istedi.

Özcan Karaca'nın avukatı Özgür Kumaş ise askeri yargının kararına uyulmasını istedi. Özormancık'ın Avukatı Alp Kaya da, "Kumpaslar nedeniyle kapatılmış bir mahkemenin kararı baz alınarak karar tesis edilemez" dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Duruşma sonunda Hakim İsmail Volkan Şahin, Özormancık'ın beraati yönündeki kararını şöyle açıkladı:

"Her ne kadar zincirleme şekilde kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunu işlediğinden bahisle kamu davası açılmış ise de yapılan yargılama sonucunda mevcut delil durumuna göre, sanığın atılı suçu işlediğinin her türlü şüpheden uzak, mahkumiyete yeter, kesin ve inandırıcı delillerle ortaya konamadığı nedeniyle şüpheden yararlanan sanığın beraatine karar verilmiştir."

FETÖ'cü komutana "O... çocuğu" diyen pilota dava! ile ilgili etiketler FETÖ Pilot dava küfüt komutan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.