FETÖ'cü hainlere tek tip kıyafet önerisi

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canına kast eden suikast timi dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Hainlerin başları dik ve takım elbiseyle gelerek pişkin tavırlar sergilemese büyük tepki çekti. Akşam gazetesi 'vatan hainlerini tek tip giydirin' diyerek konuyu tartışmaya açtı. FETÖ lideri Fethullah Gülen'i ülkesinde tutan ABD'de mahkumlara turuncu tek tip kıyafet giydiriliyor. İşte Akşam'ın o haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi suikast girişimiyle ilgili 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonu çevresinde de polis kuş uçurtmadı. Cezaevi aracından ilk olarak FETÖ'nün Paşa lakaplı Çiğli imamı Zekeriya Kuzu'nun çıkarıldığı ardından Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'in ve diğer hainleri getirildiği görüldü. Keskin nişancılar adliye etrafında kuş uçurtmadı.

ferkjgtgh6

TEK ELDEN MASUMİYET ALGISI

Darbecilerin şık giyimi ve pişkin tavırları kamuoyunda büyük tepki çekti.

Akşam gazetesi FETÖ'nün darbe girişimine karışan vatan hainlerinin ABD'de olduğu gibi tek tip cezaevi kıyafeti ile duruşmalara getirilmelerini tartışmaya açtı.

Gazetenin manşetinde, FETÖ'nün 'Çiğli Paşası' Zekeriya Kuzu'nun tek tip turuncu elbise giydirilmiş fotoğrafı kullanılarak, "Vatan hainleri tek tip olsun" ifadelerine yer verildi.

FETÖ'nün duruşmalara çıkan sanıklarının benzer şekilde saç ve sakal tıraşı olup gösterişli takım elbiseler giymesi terör örgütünün yeni bir algı operasyonu başlattığını gösterdi.

Yunanistan'a kaçan darbecilerle suikast timinin benzerliği dikkatten kaçmadı.

FETÖ'cü hainlere tek tip kıyafet önerisi ile ilgili etiketler FETÖ İzmir Çiğli mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.