FETÖ itirafçısı, askeri okullar sınavında çalıntı soruların verilme şeklini böyle anlattı

SuperHaber programcısı Nedim Şener, İzmir'de düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan ve itirafçı olan bir kişinin ifadelerini köşesine taşıdı. FETÖ itirafçısı B.M. askeri okullar sınavında çalıntı soruların nasıl verildiğini mülakatta yaşananları anlattı.

FETÖ'nün lider kadrosu içindeki güç çatışması örgütün kalanına da sıçradı. FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin 'itirafçı' olarak verdiği ifadelerdeki artış söz konusu çürümeyi gözler önüne seriyor.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında FETÖ itirafçısı olan bir kişinin ifadelerindeki çarpıcı bölümleri kaleme aldı. İzmir'de yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 73 askeri öğrenciden biri olan B.M. askeri okullara giriş için yapılan sınavda çalıntı soruların nasıl verildiğini ve mülakatta olanları anlattı.

Nedim Şener'in "FETÖ’nün mülakat sorusu: ‘Batan gemide Hz.Muhammed ve Atatürk olsa'" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

İzmir Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alanına 73 askeri öğrenciden birisi olan B.M. isimli şahıs, 2010-2015 yılları arasında Maltepe Askeri Lisesi’nden sonra, 2015-2016 yılları arasında Ankara Kara Harp Okulu’nda eğitim görmüş, 2016 yılında askeri öğrenci iken 15 Temmuz sonrasında ihraç edilmiş. Peki askeri liseye girişte yazılı ve mülakat sınavlarını nasıl geçmiş: Yazılıyı çalıntı soru, mülakatı ise takiyye ile... Şimdi sözü itirafçı B.M.’ye bırakayım:

“2008 yılında İzmir’de ailemle oturuyordum. Ailemin ekonomik durumu iyi değildi, ortaokul yedinci sınıf öğrencisi idim. Ortaokulda bazı arkadaşların ücretsiz olarak ek ders aldıklarını duydum. O dönem ortaokul arkadaşlarım olan Furkan ve Fatih isimli şahıslara beni de ücretsiz olarak ek ders verilen yerlere götürmelerini istedim. Onlar da bana ‘Tamam’ dediler. Bunun üzerine İzmir Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semtinde bir apartmanın giriş dairesine götürdüler. Orada Yusuf isimli bir kişi bizi karşıladı, kendisi ile biraz sohbet ettik. Kendisine subay olmak istediğimi söyledim. Bunun üzerine Yusuf benden bundan sonra ders çalışmak için tek gelmemi istedi.

SORULAR ÇALINTI

Askeri lise sınavlarına az bir zaman kala Yusuf isimli şahıs benimle olan çalışma şeklini değiştirdi ve deneme adı altında sorular çözmeye başladım. Öncesinde Yusuf bana test kitapcıklarını verip evde çözmemi isterken, bu deneme kitapçıklarını veya sorularını bana vermiyordu. Bunların gizli ve özel olduğunu, bu soruların geçmişte çıkan sorular olduğunu söylüyordu. Bu husus dikkatimi çekmişti. Askeri lise sınavlarına ben girdim ve kazandım. Yusuf isimli şahısla çözmüş olduğum deneme sorularından matematik sorularının bazıları birebir aynı idi...

MÜLAKATTA TAKİYYE

Bu görüşme ve buluşmaların birisinde Yusuf isimli şahıs bana mülakatta bana ne yapacağımı, nasıl davranmam gerektiğini söylüyordu. Örneğin hatırladığım kadarı ile bana mülakatta sorulması muhtemel iki soruyu anlatmıştı: Bunlardan birincisi ‘Bir geminin içerisinde Mustafa Kemal Atatürk ve Hz. Muhammed bulunmakta, gemi batarsa hangisini kurtarırsın?’ diye sorarlarsa Atatürk’ü kurtarırım demem gerektiğini, ‘Kız arkadaşın var mı?’ diye sorarlarsa ‘Var’ demem gerektiğini söylemişti. Bu dönem içerisinde ben Yusuf isimli şahsın yanına 2 haftada bir gidip geldim, buluşma ve görüşme yaptık... Kitaplıkta bulunan ve Fetullah Gülen’e ait kitaplardan bana verip okumamı istiyordu... Sonrasında bilgisayar üzerinden Gülen’e ait hikâye tarzı kısa sohbetler dinletiyordu... Mülakatlara kadar bu süreç bu şekilde geçti. Mülakatlara girdim ve Maltepe Askeri Lisesi’ni 2009 yılında yedek olarak kazandım.”

İHANET İÇİN İKİNCİ ŞANS

B.M. ifadesinde birçok isim vermiş ama yalan söylediği ve bazı şeyleri gizlediği çok açık. Ama biz o ve onun gibilerin çalıntı soru ile askeri okullara girdiklerini, mülakatları da takiyye ve örgüt mensuplarının torpili ile geçtiklerini biliyoruz. Kılıçdaroğlu ise hâlâ “masum” diyerek, gerçekten o sınavlarda hakkı yenenlerin değil, soru ve gelecek çalan hırsızların yanında duruyor. FETÖ, 15 Temmuz’da darbe girişiminde amacına ulaşsaydı, B.M. ve onun gibi binlercesi bugün TSK içerisinde, Atatürkçü görünümlü birer “mankurt” olarak vatana ihanet ediyor olacaktı. Kılıçdaroğlu, belki de onlara bu ihanet şansını(!) tekrar verecektir...


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

FETÖ itirafçısı, askeri okullar sınavında çalıntı soruların verilme şeklini böyle anlattı ile ilgili etiketler FETÖ ifade Nedim Şener itirafçı askeri okul çalıntı soru mülakat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.