"FETÖ ile tek tip mücadele yanlış, yeni yöntem şart!"

FETÖ tarafından hapse atılan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, FETÖ ile yapılan mücadelenin yanlış olduğunu söyledi. FETÖ ile diğer terör örgütlerden farklı bir mücadele biçimi geliştirilmesi gerektiğini savundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Hanefi Avcı, PKK’ya, Hizbullah’a uygulanan mücadele yönteminin FETÖ’yle mücadelede kullanılmaması gerektiğini savunarak, "Devasa yapı savcı ve polisle yok edilemez. Bütün kurumlar mücadeleye ortak olmalı..." dedi...

FETÖ ile bugüne dek tek tip mücadele yönteminin sürdürüldüğünü ifade eden eski emniyet müdürü bundan sonuç alınamayacağını söyledi.

"Savcıya, polise mücadele görevi verilmiş, diğer örgütlerle olduğu gibi klasik bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadele Kanun Hükmünde Kararnamelerle destekleniyor. Oysa, devasa bu yapı için yeni sistemler geliştirilmeliydi. Darbeden sonra Türkiye ve yurtdışında bu yapının terk edilmesi gerekirdi. Devletin mücadele yöntemlerindeki hataları nedeniyle beklenen olmadı." dedi.

ORTAK MÜCADELE OLMALI

PKK'ya, Hizbullah'a uygulanan mücadele yönteminin FETÖ'ye karşı da uygulandığını belirten Avcı, "Oysa, bunun mücadelesi farklı olmalıydı. 15 Temmuz öncesi ve sonrası farklı mücadeleye girişilmemiş olması nedeniyle örgütün içinin tam anlamıyla boşaltılmasının önü açılamadı. Kitlesel kopuş hızlandırılmalıydı. Bunun için bütün kurumların mücadeleyi ortak yapması lazımdı. Oysa ‘mücadele yapıyoruz' diye herkesi karşısına aldılar. Bankaya para yatıran, okula giden gibi örgütle irtibatı olanlar öncelikli hedef oldu ve asıl kadrolar ihmal edildi, onların üzerine zamanında gidilmediği için yurtdışına kaçmaları da önlenemedi. Yapılması gereken, ufak-tefek suçlara karışanları da devletin yanına çekip, örgüte karşı mücadele edilmeliydi. Kazanılacak olanlar kazanılıp, bunların vereceği küçük küçük bilgiler birleştirilip örgüte karşı ciddi mücadele aracı olacaktı. Oysa, sıradan insanlar farkında olmadan örgüte sığınacak duruma getiriliyor." uyarısında bulundu...

"FETÖ ile tek tip mücadele yanlış, yeni yöntem şart!" ile ilgili etiketler FETÖ Yargı Saygı Öztürk hanefi avcı mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.