'FETÖ borsası' resmen tescillendi!

'FETÖ borsası' soruşturmasında 5 ayrı suçtan yargılanan ve Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından açığa alınan savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak hakkında 28 yıl altı aya kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Adliyesi 'FETÖ borsası' soruşturması, hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı'nın 3 Aralık 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruyla başladı.

Sarı, Bayrampaşa’da bulunan işyerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram’ın FETÖ soruşturma dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikayetçi oldu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Emlakçının aracılık yaptığı savcı, avukat, polis ve FETÖ soruşturması şüphelileri arasında geçen trafikte yapılan para pazarlıkları teknik ve fiziki takip ile ortaya çıktı.

28 YILA KADAR HAPİS

Sanık savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak'ın 'rüşvet', 'görevi kötüye kullanma', 'nüfuz ticareti', 'göreve ilişkin sırrın açıklanması' ve 'gizliliğin ihlali' suçlarından 28 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede sanık savcı Karabacak’ın 14 Aralık 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun dosyasının şüphelileri olan Ahmet Kıntaş ve Murat Ayyıldız ile görüştüğü, bu görüşmede ise kendi bakmadığı soruşturma dosyalarıyla ilgili sorgulamalar yaptığı belirtildi.

ŞAMİL TAYYAR HAKLI ÇIKTI

Eski milletvekili Şamil Tayyar, geçen yıl katıldığı bir televizyon kanalında söylediği, 'FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor' ifadeleriyle çok konuşulmuştu.

'FETÖ borsası' resmen tescillendi! ile ilgili etiketler FETÖ İstanbul hapis savcı Şamil Tayyar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.