'FETÖ Abisi' ile yazışmaları ortaya çıktı...

Twitter'da manipülatif ve spekülatif paylaşımlar yapılan Kaçsaatoldu hesabını yönettiği için gözaltına alınan Hüseyin Y.'nin FETÖ Abi'si ile yaptığı yazışmalar ortaya çıktı. Evinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucunda bulunan yazışmalarda Hüseyin Y. Twitter'ın bazı hesapları askıya alması ile ilgili FETÖ abisine bilgi veriyor.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, Hüseyin Y'nin yakalandığı hücre evinde polisin ele geçirdiği dijital materyellerdeki inceleme bitti. 

FETÖ'nün sosyal medyadaki "kacsaatolduson", "kacsaatoldusonn", "kacsaatoldunet" gibi hesaplarının yöneticilerinden biri olduğu iddia edilen Hüseyin Y.'nin yakalandığı evde bir bilgisayar ile çok sayıda cep telefonu, SIM kart ve flaş bellek üzerinde kısa sürede yapılan ayrıntılı inceleme raporları, dava dosyasına girdi.

İnceleme raporuna göre, tutuklu sanık Hüseyin Y'nin cep telefonunda, Almanya kodlu telefon numarasıyla, FETÖ mensuplarının özellikle yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak için görüşmeler yaptığı Signal programını kullandığı tespit edildi.

Raporda, sanığın kullandığı Twitter hesabının diğer yöneticisi olan ve FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan firari sanık "Zafer" kod adlı Abdullah P. ile yazışmalara da yer verildi.

Hüseyin Y ile Abdullah P.'nin yazışmalarında şu diyalog dikkati çekti:

"Hüseyin Y: Abi hesapların ikisi de askıya gitti.

Abdullah P: Nasıl yani?

Hüseyin Y: Dahioglan da gitmiş

Abdullah P: Deme ya

Hüseyin Y: Başka ülkeden itiraz edilemez mi acaba

Abdullah P: Twitter'ın bir açıklaması var mı?

Hüseyin Y: Hayır direkt askı

Hüseyin Y: İtiraz ettim bakalım ne diyecekler."

Bu arada, sanığın kullandığı başka bir cep telefonunda yapılan incelemede ise birden fazla VPN uygulaması ve güvenli silme programının tespit edildiğinin tespit edildiğinin belirtildiği raporda, Hüseyin Y'nin Telegram uygulamasını kullandığının da belirlendiği ifade edildi.

Gaziantep'te 1 Mayıs'ta hücre evine düzenlenen operasyonda yakalanan Hüseyin Y. hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

'FETÖ Abisi' ile yazışmaları ortaya çıktı... ile ilgili etiketler FETÖ Twitter kaçsaatoldu Hüseyin Y. dijital
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.