Festivale kanlı saldırı: 10 ölü, 19 yaralı

Nijerya'nın düzenlenen bir festival kana bulandı. Yağmur sezonunu karşılamak için düzenlenen festivali basan silahlı saldırganlar 10 kişiyi öldürdü, 19 kişiyi yaraladı. Çok sayıda evi yakan saldırganlar bölge sakinlerinin gıdalarını gasbetti.

Nijerya'nın Plateau eyaletinde bir festivalde düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamı yitirdi, 19 kişi yaralandı.

Irigwe Bölge Gençler Birliği Başkanı Lawrence Zongo, yaptığı açıklamada, bölgede yağmur sezonunu karşılamak için yapılan festivali sırasında silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini belirtti. Zongo, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 19 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırıda çok sayıda evin kül olduğunu aktaran Zongo, saldırganların bölge sakinlerinin gıdalarını gasbettiğini söyledi. Zongo, yaralıların hastaneye kaldırıldığın, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiği bilgisini paylaştı.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Festivale kanlı saldırı: 10 ölü, 19 yaralı ile ilgili etiketler Nijerya festival silahlı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.