Ferhat Boratav, 'Azerbaycan'a destek' konvoyuna 'saldırganlık' dedi

Gazeteci Ferhat Boratav, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'a operasyon düzenleyen Azerbaycan'a destek vermek amacıyla İstanbul'da konvoy gerçekleştiren vatandaşları sosyal medya hesabından paylaşarak, söz konusu eylemi 'saldırganlık' olarak nitelendirdi.

İşgalci Ermenistan güçleri, Dağlık Karabağ'dan Azerbaycan'ın çeşitli noktalarındaki sivillere saldırdı. Bu gelişme üzerine işgal altındaki topraklara operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, geride kalan 10 günde birçok yerleşim yerini geri aldı.

Söz konusu gelişmeler üzerine cephede büyük bozguna uğrayan Ermenistan, Azerbaycan'ın en büyük ikinci Gence'ye füzelerle art arda saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılarda bugüne kadar 30'a yakın Azerbaycan vatandaşı yaşamını yitirdi.

Çatışmalar gündemin en üst sırasında yer alırken, İstanbul'da bir grup vatandaş otomobillerine atlayarak, Azerbaycan bayraklarıyla destek konvoyu düzenledi. 

DESTEK KONVOYUNA 'SALDIRGANLIK' DEDİ

Öte yandan söz konusu anları sosyal medya hesabından paylaşan Doğan Medya Grubu'nun üst düzey isimlerinden gazeteci Ferhat Boratav, ortada bir 'taciz' olmamasına rağmen bu eylemi 'saldırganlık' olarak nitelendirdi.

Boratav, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan ''Irkçılar, Şişli'de savaş naraları atıyor...'' paylaşımına video ile destek vererek, ''Saldırganlığın boyutunu anlamal istemeyenlere... Bu da videosu...'' ifadelerini kullandı.

Ferhat Boratav, 'Azerbaycan'a destek' konvoyuna 'saldırganlık' dedi - Resim : 3

Boratav'a tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcısı, ''Saldırganlık mı? Türkiye topraklarında kardeşimiz Azerbaycan'ın haklı davası için konvoy oluşturmuş, hiç taşkınlık yapmadan, sağa sola saldırmadan geçip gidiyoruz. Bundan rahatsız olduysanız siz de kardeşleriniz için sokağa çıkıp konvoy oluştursanız ya; daha neyi bekliyorsunuz ?'' ifadelerini kullandı.

FERHAT BORATAV KİMDİR?

1959 doğumlu Ferhat Boratav İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. Medya sektörüne 1988 yılında Nokta Dergisi’nde adım atan Boratav, BBC Türkçe Servisi’nde beş yıl programcı ve editör olarak çalıştı. Ardından da Türkiye’de özel televizyonların ilk kurulduğu günlerde sektöre adım attı.

Show TV ve ATV Haber müdürlüğü görevlerini yapan Boratav, Ekim 1999’da CNN Türk kurulurken, kanalın genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Türk medyasında aynı televizyon kanalında en uzun süre görev yapan ‘genel yayın yönetmeni’ oldu.

Boratav, CNN Türk’teki görevlerinin yanısıra, Doğan Medya Grubu’na ait Doğan TV Holding’in ‘Yayın İlkeleri’ rehberini yazdı.

Ünlü medya figürü, 20 yıla yakın süredir İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde "televizyon haberciliği" konusunda ders veriyor ve Michigan Üniversitesi merkezli Knight-Wallace gazetecilik burs programının yürütme kurulu üyesi.

Ferhat Boratav, 'Azerbaycan'a destek' konvoyuna 'saldırganlık' dedi - Resim : 4

Ferhat Boratav, 'Azerbaycan'a destek' konvoyuna 'saldırganlık' dedi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Saldırı Şişli İstanbul ferhat boratav konvoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.