Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Falette, Atakaş Hatayspor ile anlaştı

Bir dönem Fenerbahçe'de de kiralık olarak forma giyen 29 yaşındaki Gineli oyuncu Simon Falette, Atakaş Hatayspor ile prensip anlaşmasına vardı.

Geçtiğimiz sezon ilk kez yer aldığı Süper Lig'de gösterdiği performansla takdir toplayan Atakaş Hatayspor, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen savunma oyuncusu Simon Falette ile prensip anlaşmasına vardı.

2019-2020 sezonunun devra arasında Bundesliga elibi Eintracht Frankfurt'tan kiralık olarak Fenerbahçe kadrosuna katılan 29 yaşındaki oyuncunun, yarın Hatay'da olması bekleniyor.

TEKNİK HEYET RAPORU ETKİLİ OLDU

İHA'da yer alan habere göre Falette transferinde sol ayaklı bir stoper arayan teknik heyetin raporları etkili oldu.

Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Falette, Atakaş Hatayspor ile anlaştı

1,85 metre oyundaki tecrübeli stoper Fransa'da Lorient, Brest ve Metz formaları giydi. Falette, 2017'de transfer olduğu Almanya'da ise kariyerine Eintracht Frankfurt ile başlarken; Fenerbahçe'de kiralık olarak tamamladığı sezonun ardından geçtiğimiz yıl Hannover 'a transfer oldu.

YENİ STAT HAKKINDA AÇIKLAMA

Sezonun başlamasına kısa süre kalan hazırlıklarını sürdüren Atakaş Hatayspor yönetimi de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Atakaş Hatayspor Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Özat, yeni stada ilişkin bilgiler verirken, "25 bin kişilik stadımızın çimleri yüzde 65 hibrit, yüzde 35 doğal çimden oluşmaktadır. 136 masalı basın tribünü bulunmaktadır. 24 locamızdan 22 tanesi satıldı. Antrenman sahalarımızdaki çimleri de stadımızdakiyle uyumlu hale getiriyoruz. Başarılara inanan yönetim anlayışımızla altyapıya büyük önem veriyoruz. Adım adım ilerliyoruz. Hatayspor sevdasıyla gönüllü olarak çalışıyoruz. Yöneticilerimizden kulüp emekçilerine, futbolcularımızdan taraftarlarımıza kadar başarımızda emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi.

HATAYSPOR'UN YER ALACAĞI YENİ BRANŞLAR

Özat sonrası söz alan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, "Geçen seneki gibi başarılı olacak bir takım kurduk. Kulübümüze diğer büyük kulüpler gibi basketbol, voleybol, hentbol ve kadın futbol branşlarını ekledik. Amacımız Hatay’da spora gönül verenleri sevindirmek ve mutlu etmek. Hatay halkının kenetlenmesine katkı sağlamak. Bunun için mücadele verdik ve vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TEKNİK EKİBİMİZ AMATÖR RUHLA PROFESYONEL OLARAK ÇABA HARCIYOR"

Süper Lig’in yeni kulüplerinden biri olduklarını ifade eden Lütfü Savaş, "Burada hiç kimse şan ve şöhret peşinde değil. Tüm yöneticilerimiz kulübümüzün başarısı için çalışıyor. Hatayspor’un geleceğinin aydınlık olması için var gücüyle mücadele ediyor. Teknik ekibimiz amatör ruhla profesyonel olarak çaba harcıyor. Hepimiz aynı taraftayız ve bu gemiyi birlikte yürüteceğiz" diyerek basın mensuplarına takıma destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

HEDEF İLK 10'DA YER ALMAK

Takımın yeni sezondaki hedefinin ne olduğu sorusuna da yanıt veren Lütfü Savaş, "Geçen seneye göre daha geniş ve ahenkli bir kadro kurduk. Bu seneki hedefimiz ilk 10. Avrupa kupalarına katılabilirsek daha da mutlu oluruz" dedi.

MAÇ GÜNLERİ İÇNİ TOPLU TAŞIMA HAZIRLIĞI

Atakaş Hatayspor’un tüm şehrin takımı olduğunu vurgulayan Lütfü Savaş, "Bu takım Erzin’den Samandağ’a kadar 15 ilçemizin takımı. İlçelerdeki taraftarların maçlara rahatça gidiş gelişini sağlamak için Ulaşım Daire Başkanlığımızla bir toplantı yapacağız. Taraftarlarımızın maç günlerinde stadyuma toplu taşıma araçlarıyla gelip gidebilmesi için çalışma başlatacağız. Konuyla alakalı gerekli duyuruyu en kısa sürede yapacağız" ifadelerini kullandı.

BOUPENDZA TRANSFERİ İÇİN 2 ADAY

Süper Lig’in gol kralı Boupendza hakkında da konuşan Lütfü Savaş, "Boupendza konusunda şu anda net bir gelişme yok. Görüştüğümüz kulüpler var ama bir tanesinde daha ileriye gittik. Olur olmaz bilmiyorum, ama bizim futbolcumuz değerli. Değerinin karşılığını veren takımla anlaşmak isteriz. İki ciddi kulüp var, biri Avrupa’dan biri Orta Doğu’dan. Görüşmeler devam ediyor, olup olmayacağı net değil. Bizim istediğimiz 8 milyona yakın bir rakam" şeklinde konuştu.

YENİ HATAY STADYUMU

306 milyon TL harcanan ve yapımı 5 yıl süren Yeni Hatay Stadyumu'nun açılışı, 24 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Falette, Atakaş Hatayspor ile anlaştı - Resim : 2

 

Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Falette, Atakaş Hatayspor ile anlaştı ile ilgili etiketler Simon Falette Fenerbahçe Atakaş Hatayspor hannover 96
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.