Fenerbahçe'den 1959 öncesi şampiyonluklar için yeni açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bekir İrdem, kulübün 116. kuruluş yıl dönümüyle ilgili yaptığı açıklamada, 1959 öncesi şampiyonluklara da değindi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bekir İrdem, 1959 öncesi şampiyonluklar konusunun peşini bırakmadıklarını belirtti ve şunları söyledi:

"DİĞER BÜYÜK BİR KULÜBÜMÜZÜN 2 ŞAMPİYONLUĞU KABUL EDİLDİ"

"Şimdi ülkemizde bazı tuhaflıklar olabiliyor. 1959-60 yılında başladı Türkiye Ligi profesyonel anlamda. 63 yıl geçti. 63 yılda şu an Türkiye'de 65 şampiyonluk var, Türkiye Futbol Federasyonuna göre. Yani daha önce yine bir büyük kulübümüzün 1959'dan önceki 2 şampiyonluğu kabul edildi. Biz buna bir şey demiyoruz, itiraz etmiyoruz. Fakat o dönemlerde Fenerbahçe'nin kazandığı kupaların ve şampiyonlukların, liglerin genel olması, ulusal olması, elit bölge takımlarının bir araya gelip, Türkiye'de futbol oynanan tüm bölgelerin şampiyon takımlarının organizasyonuyla yapılan turnuvada, Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bir turnuvada alınan şampiyonlukların sayılmaması kabul edilebilir bir şey değil.

"PEŞİNİ BIRAKMADIĞIMIZ BİR KONU"

Biz müracaatımızı yaptık federasyona. Şu anda karara henüz bağlanmadı, inceleneceğini söylediler. Bu bizi üzdüğü kadar o dönem emek veren, sadece Fenerbahçe'de Lefterler, Selahattin Torkallar, Cihat Armanlar değil, Galatasaraylı Metin Oktay, Gündüz Kılıç, Beşiktaş'tan Baba Hakkılar, Süleyman Seba'ar, onların oynadığı oyunların, attıkları gollerin de sayılmaması, şampiyonluklarının sayılmaması, bu son derece üzücü ve yanlış bir durum. Çok basit olarak biz Türkiye genelinde oynanan ve ünlü futbolcuların görev yaptığı zamanlardaki şampiyonlukların sayılmasını istiyoruz. Umutla bekliyoruz. Peşini bırakmadığımız bir sürü konu var, federasyondan cevap beklediğimiz. Bu da bunlardan biri."

Fenerbahçe'den 1959 öncesi şampiyonluklar için yeni açıklama ile ilgili etiketler Fenerbahçe şampiyon Türkiye Futbol Federasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.