Fenerbahçe zorlandı, ama Strum Graz'ı geçti!

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Fenerbahçe, evinde Sturm Graz'la 1-1 berabere kaldı ve adını play off turuna yazdırdı. Sarı Lacıvertliler'de gol Dirar'dan gelirken, asistte de Valbuena imzası vardı. 66'da Sturm Graz, Husbek'in golüyle beraberliği yakaladı, Kadıköy'de korkulu anlar yaşandı ama Kanarya turu riske atmadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön elem turunda 2-1'lik galibiyetin rövanşında Sturm Graz'ı 40 bine yakın seyircisinin önünde ağırlayan Fenerbahçe turu geçti ancak oynanan oyun kimseyi mutlu etmedi.

Sarı Lacivertliler, 32. dakikada yeni transfer Nabil Dirar'ın kafa golüyle 1-0 öne geçerken, asist de bir başka yeni transfer Valbuena'dan geldi.

Zaten durgun olan Fenerbahçe ikinci yarıda iyice yavaşlarken, 66'da Husbek beraberlik golünü kaydetti, 68'de bomboş ortada bomboş kafa Sturm Graz adına değerlendirilemedi.

Kadıköy'de son dakikalarda korkulu anlar yaşanırken, Kocaman'ın takımı Ülker Stadı'nı dolduran taraftarı tura rağmen mutlu etmedi.

FENERBAHÇE - STRUM GRAZ MAÇ ÖZETİ

1' Hakem Robert Madley'in düdüğüyle karşılaşma temsilcimiz Fenerbahçe'nin vuruşuyla başlıyor.
5' Bu dakikaya kadar oyun yapılan karşılıklı faullerle geçildi.
9'CornerSturm Graz, Peter Zulj ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Peter Zulj'un kısa pasında savunmamız araya giriyor.
12. dakikada Ahmethan Köse rakip savunmanın arkasına sarkmak üzereydi ama rakibine faul yaptı.

Maçta ilk 20 dakika geride kaldı. Fenerbahçe ilk anlardaki baskısını bu dakikalarda kurmuyor. Oyunun temposu iki takım adına da iyice düştü.

24. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Valbuena'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ozan tufan kafayı vurdu, top az farkla auta gitti.

29'da Sturm Graz'da Alar sol çaprazdan sert vurdu, Neustadter son anda araya girdi, top kornere gitti.

32'de Fenerbahçe Nabil Dirar'ın golüyle Sturm Graz karşısında 1-0 öne geçti.

Sol kanattan gelişine atakta Mathieu Valbuena, rakibine harika bir çalım attı ve çizgiye inerek güzel bir orta yaptı.

Arka direkte boş durumdaki Nabil Dirar, kafayı vurdu ve golü attı.

42'de Ozan Tufan'ın hafif sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde yandan auta gitti.

İlk yarı sona erdi.

Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

52. dakikada Nabil Dirar sağdan güzel geldi, ortasında Alper Potuk dokunamadı.

53'te yine Fenerbahçe yine tehlikeli geldi. Son olarak Hasan Ali Kaldırım topla sol kanatta bomboştu ancak tecrübeli oyuncunun ortası vasattı, kaleci rahat kontrol etti.

59'da rakibinden topu kurtaran Nabil Dirar ceza alanı içine girmeden sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top üstten auta gitti.

62'de sakatlık yaşayan Ahmethan Köse alkışlarla oyundan çıkarken, Robin van persie oyuna dahil oldu.

66'da Sturm Graz, Philipp Husbek'in golüyle beraberliği yakaladı.

Husbek, sol çaprazdan ceza alanına girerken, ters kademeye gelen Hasan Ali'yi de güzel şekikde çalımladı ve BVolkan Demirel'le karşı akrşıyadüzgün vurarak golü attı. Hasan Ali'nin bu çalımı yememesi lazımdı.

67'de Sturm Graz ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Hierlander'in bomboş yaptığı ortada Fabian Schubert rahat şekilde kafayı vurdu ancak top üstten auta gitti.

84'te Mehmet Topal'ın sol ayağıyla ceza alanı içinden şutu direkten döndü.
89' Fenerbahçe, mutlak bir golden daha yararlanamıyor! Orta yuvarlakta topu kapan Martin Skrtel rakiplerinden tek tek sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine giriyor ve kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Martin Skrtel, sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top direğin dibinden yandan auta gidiyor.
90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.
90' Ceza alanı sol çaprazında iki rakibinden sıyrılan Marvin Potzmann sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel topu kornere çeliyor.
90' Sturm Graz, Stefan Hierlander ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Stefan Hierlander'in ortasında yükselik kazanan topa Peter Zulj sağ çaprazdan topun gelişine vuruyor ancak top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.
90' Sarı-lacivertli temsilcimiz son oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Mauricio Isla, Mathieu Valbuena'nın yerine oyuna dahil oluyor.
90' Hakem Robert Madley maçı bitiren son düdüğü çalıyor. 2-1'in rövaşında temsilcimiz Fenerbahçe, Sturm Graz ile 1-1 berabere kalarak adını play-off turuna yazdırıyor.

Fenerbahçe zorlandı, ama Strum Graz'ı geçti! ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi fenerbahçe sturm graz sturm graz Maç özeti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.